MHP’den bürokratlara ‘son dakika’ tepkisi

Güncelleme Tarihi:

MHP’den bürokratlara ‘son dakika’ tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2021 23:42

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi, nisan ayı ikinci oturumunu önceki gün Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Meclis, gündeme ek olarak gelen ‘koronavirüs nedeniyle yolcu sayısı azalan özel halk otobüsü esnafına gelir desteği yapılması’na ilişkin Başkanlık Yazısı’nı da görüştü. EGO’nun sistemine kayıtlı merkezdeki özel halk otobüslerine her takvim günü için 500 TL, çevre ilçelere hizmet veren otobüslere 150 TL, araç takip sistemi ve elektronik ücret toplama sistemi bulunmayan araçlar için de 100 TL gelir desteği ödemesi yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

MHP’den bürokratlara ‘son dakika’ tepkisi


MECLİS’İ YÖNETME HEVESİNDEN VAZGEÇSİNLER

MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan ise teklifin son dakika gelmesi nedeniyle bürokratlara tepki gösterdi. Esnafın zor durumda olduğunu ve daha önce de alınan kararlarla desteklerin yapıldığını belirten Ilıkan, “Buradaki bürokrat arkadaşların Meclis’i yönetme heveslerinden vazgeçmesi lazım. Siyasi bir karar değil, hukuki bir zemine oturtulması gereken bir karar var. Böyle önemli bir karar için Meclis’e son dakika bir şey gelmez. İlgili genel müdür ya da daire başkanı arkadaşlar masasından kalkar gelir, Meclis gruplarını bilgilendirir. Meclis’in hükmüne, siyasi partilere saygıları yoksa gelir kendi gruplarını bilgilendirirler. O grup başkanları da bizi bilgilendirir. Böyle hassas bir konu olmasa biz buna ret verirdik. Esnafa destek olacağı için evet veriyoruz. İstirham ediyorum bürokrat arkadaşlar son dakikada böyle bir şey getirmesinler” dedi.

MHP’den bürokratlara ‘son dakika’ tepkisi


ÖYLE BİR GÜCÜ KENDİLERİNDE GÖREMEZLER

Çalışmayan araçlara ödeme yapılmaması için düzeltme gerçekleştirildiğini ve rakamlarda iyileştirme yapıldığını belirten CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, “Tabii daha önce gelse daha iyi olurdu. Bu Meclis’i bürokratların yönetme şansı yoktur. Burada hepimiz seçilmiş kişileriz. Bu Meclis’e bürokratların hükmetme yetkisi de yoktur, öyle bir gücü de kendilerinde göremezler” yanıtını verdi.

MHP’den bürokratlara ‘son dakika’ tepkisi


İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker de grup başkanlarının istişare ettiği konularda hep Cumhur İttifakı’nın söylediği şekilde karar alındığını savundu. Beker, “Buradaki Meclis üyelerinin hepsi değerlidir. Hiçbir bürokrat seçilmiş Meclis üyelerinin önüne geçemez. Her oturduğumuzda kendi dedikleri olduğu için biz de bir şey diyemiyoruz” diye konuştu.

MHP’den bürokratlara ‘son dakika’ tepkisi


AK Parti Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Ebubekir Kipel, “Saygıdeğer Meclis üyelerimizin iradesine ipotek koymaya bürokratlar dahi kimsenin gücü yetmez” dedi.

MHP’den bürokratlara ‘son dakika’ tepkisi


YANGIN MAĞDURU ESNAFA 15’ER BİN TL YARDIM

Haberin Devamı

Meclis, Kızılcahamam Kasaplar Çarşı’sında çıkan yangında iş yerleri zarar gören esnafın her birine 15 bin lira nakdi yardım yapılmasını da oy birliğiyle kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!