Meteoroloji polen uyarısı yapacak

Güncelleme Tarihi:

Meteoroloji polen uyarısı yapacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2021 01:45

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında, ‘akademik ve Ar-Ge’, ‘atmosferik alerjik polen gözlem, tahmin ve uyarılar’ konularında iş birliği protokolleri imzalandı.

Haberin Devamı

Orman Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tıbbi meteoroloji çalışmaları kapsamında sunulan polen gözlem ve tahminleri hizmetlerine değinerek, polenlerin her 10 kişiden birinde sağlık sorunlarına neden olduğunu söyledi. Pakdemirli, Ankara’da yaşayan ve polen alerjisi olanların, aldıkları uyarılar sayesinde artık bu süreci sorunsuz şekilde atlatacaklarını aktardı. Polenlere ilişkin uyarının hem hastaların sağlığı hem de toplumun sosyal ve ekonomik gelişimi açısından önemine işaret eden Pakdemirli, Ankara Üniversitesi ile yaptıkları iş birliği kapsamında polen ölçüm cihazının Ankara Meteoroloji Genel Müdürlüğü yerleşkesinde yer aldığını dile getirdi.

Meteoroloji polen uyarısı yapacak


ALERJİSİ OLAN SORUNSUZ ATLATACAK

Pakdemirli, Ankara Üniversitesi’ne sunulacak meteorolojik tahminlerle, üniversite tarafından da üretilecek polen tahmin ve uyarılarına katkı sağlanacağını belirterek, “Polenlere karşı günlük ve saatlik uyarılarımızı yapacağız. Artık, başkentimiz Ankara’da yaşayan ve polen alerjisi olan vatandaşlarımız, aldıkları uyarılar sayesinde bu süreci inşallah sorunsuz şekilde atlatacaklardır” dedi. Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ile Ankara Üniversitesi arasında imzalanan akademik ve Ar-Ge inovasyon alanındaki iş birliği protokolü hakkında da konuşan Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin, yer aldığı coğrafyanın en büyük ve en güçlü tarımsal Ar-Ge altyapısına sahip ülkesi olduğunu söyledi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da Ar-Ge ve inovatif düşüncenin önemine dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!