Mesleki eğitimde yaratıcı ekonomi

Güncelleme Tarihi:

Mesleki eğitimde yaratıcı ekonomi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2022 09:41

ATO Başkanı Baran, mesleki eğitimde ilk defa yaratıcı kültür endüstrilerine odaklanan bir projeye imza atıldığını belirterek, “Proje ile mesleki eğitimi, girişimcilik ve yaratıcı ekonomiyle buluşturacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası’nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle ATO İDEA ve Başkent Üniversitesi Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (YAKEM) koordinatörlüğünde yaratıcı ekonomiye girişimci kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği “Mesleğim Kültürüm: Kültürel Üreticiler için Girişimcilik ve Kariyer Gelişimi Projesi”nin tanıtım toplantısı ATO Meclis Salonu’nda yapıldı.Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ın ev sahipliğinde gerçekleşen, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ile Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Haldun Müderrisoğlu’nun açılış konuşmalarını yaptığı toplantıya, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Çankaya Kaymakamı Murat Duru, Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim, ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay, ATO Yönetim Kurulu Üyesi M. Fatih Çetinkaya ile çok sayıda davetli katıldı.

TEŞVİK AMACI

Haberin Devamı

ATO Başkanı Gürsel Baran, ATO’nun mesleki eğitimde ilk defa yaratıcı kültür endüstrilerine odaklanan bir projeye imza attığını belirterek, “Proje ile mesleki eğitimi, girişimcilik ve yaratıcı ekonomiyle buluşturacağız” dedi.Yaratıcı kültür endüstrilerinin özellikle gelişmiş ülkelerde her geçen gün daha çok gündeme gelerek, ekonomideki payını artırdığına dikkat çeken Baran, projeyle kültür endüstrileri ile ilişkili alanlarda teknik eğitim gören 16 ila 29 yaş arası gençleri girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak değerlendirmelerini teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi

BARAN: İŞ ARAMAYACAK YETENEK KAZANDIRACAK

Ankara Ticaret Odası olarak mesleki eğitim, nitelikli işgücü, kariyer gelişimi ve girişimcilik konularını önemsediklerini ve bu konuda eğitimler düzenleyerek, projeler hayata geçirdiklerini anlatan Baran, “Mesleki ve teknik eğitimden mezun olan gençlerimiz, iş aramak yerine, yaratıcı endüstrilerde yetenek ve deneyimini ortaya koyarak kendi gelirini elde edeceği hatta istihdam sağlayacağı donanıma kavuşmuş olacak” diye konuştu.

 YAVUZ: GENÇLER DESTEKLENECEK

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da toplantıda yaptığı konuşmada, kültür endüstrilerinin ticari değer, istihdam ve fikri mülkiyet yaratan özellikleriyle gelişmişliğin ve kalkınmanın önemli kaldıraçlarından ve bileşenlerinden biri olduğunu söyledi. Yavuz, yüksek katma değere sahip olan kültür endüstrilerinin ve bu alanda üretim yapan özellikle gençlerin desteklenmesinin öncelikleri arasında yer aldığını belirtti.Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Haldun Müderrisoğlu ise yaptığı konuşmada Başkent Üniversitesi olarak, Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (YAKEM) kurulduğu 2016 yılından bu yana yerel yönetimler, üniversiteler kamu kurumları sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği içinde yaratıcı endüstrilerin gelişmesi amacıyla çalışmalar sürdürdüğünü ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!