Mesleki eğitim alana 500 TL

Güncelleme Tarihi:

Mesleki eğitim alana 500 TL
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2022 14:54

Mesleki eğitim öğrencileri için bir ilki gerçekleştiren Mamak Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında öğrencilere nakdi destek sağlayacak.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, mesleki eğitim merkezi öğrencilerine mali destek sağlayacak iş birliği protokolünü imzaladı. ‘Mesleki Eğitim Merkezleri Öğrencileri Destekleme Protokolü’nün Musiki Muallim Mektebi’ndeki imza töreninde konuşan Bakan Özer, mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısının 2021 sonunda 159 bine ulaştığını belirterek, “Hedefimiz 2022 sonunda, 159 bin olan çırak, kalfa sayısını 1 milyona ulaştırmaktı. Cumhurbaşkanımız da bu rakamı kamuoyu ile paylaştı. Bugün itibarıyla 10 ay gibi kısa sürede Türkiye’deki çırak, kalfa sayısı 900 bin 675’e yükseldi. Hedefimiz, Kasım ayında 1 milyon çırak ve kalfa sayısına ulaşmak, aralık ayında 1 milyonun üzerine çıkmak” dedi.

Mesleki eğitim alana 500 TL

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERE DESTEK

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise “Belediye olarak bir ilki gerçekleştiriyoruz. Belediye meclisimizde oy birliğiyle aldığımız karar ile mesleki ve teknik programa kayıtlı 19 yaşından gün almamış tüm öğrencilerimize aylık 500 lira destek sağlayacağız” dedi. İmza törenine, Vali Vasip Şahin, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Milletvekili Nevzat Ceylan ile çok sayıda davetli katıldı.

BAKMADAN GEÇME!