Mesleği yerinde öğreniyorlar

Güncelleme Tarihi:

Mesleği yerinde öğreniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 01:00

Alışılmamış üretim yöntemleri, malzeme teknolojisi, üretim teknikleri gibi dersleri Sincan 1. Organize Sanayi Sitesi’ndeki firmalarda uygulamalı olarak işleyen Hacettepe Üniversitesi ASO MYO öğrencileri, teorik ve pratiği birleştirerek nitelikli bir mesleki eğitim alma imkânı elde ediyor.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Ankara Sanayi Odası Meslek Yüksekokulu (ASO MYO) öğrencileri, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında, alışılmamış üretim yöntemleri, malzeme teknolojisi, üretim teknikleri, kaynak teknolojisi derslerini Sincan 1. Organize Sanayi Sitesi’ndeki kurum ve firmalarda uygulamalı olarak işliyor. Yüksekokul Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şener Karabulut, bu sayede öğrencilerin teori ve pratiği birleştirerek daha nitelikli bir mesleki eğitim alma imkânı elde ettiklerini belirtti. Karabulut, hızlı prototipleme, lazer ile kesme, aşındırıcılı, su jeti ile kesme, tel erozyon tezgahları ve plazma kesim tezgahları gibi özel imalat tezgahlarına üniversitelerin ve mesleki okulların sahip olma imkanı olmadığından bu derslerin teorik olarak yapılmakta olduğunu belirterek, “Hacettepe Üniversitesi ASO MYO olarak firmalara ders yapmak için talepte bulunduğumuzda kapılarını sonuna kadar açıyorlar” diye konuştu. 

Haberin Devamı

ETKİN ÖĞRENİM VE BECERİ

Lazer, plazma kesim ve friksiyon kaynağı gibi uygulamaları HİDROMEK’te, aşındırıcılı su jeti derslerini Başkent Oto Cam’da, tel erozyon kesim derslerini ise Öznur Savunma’da yaptıklarını kaydeden Karabulut, “Hem bizler hem de öğrenciler endüstriyel uygulama ortamında özel imalat tezgahlarının çalışma prensibini daha iyi öğrenme fırsatı elde ediyoruz” dedi. Öğretim görevlisi Halil Karakoç ise, malzeme bilgisi, üretim teknikleri ve kaynak teknolojisi derslerinin sadece teorik olarak değil uygulamalı olarak sanayide görülmesiyle daha etkin öğrenim ve beceri sergilediklerini aktardı. Karakoç, öğrencilerin ve kendilerinin bir eğitim ortamında hiçbir zaman kullanma imkanı bulamayacakları makine ekipmanları tecrübe etme fırsatı bulduklarını belirtti.

MEZUNLAR İŞE HIZLI YERLEŞİYOR

Hacettepe Üniversitesi ASO MYO Müdürü Prof. Dr. Cihan Karataş, öğrencilerinin mezun olana kadar yıl içerisinde ve yaz dönemlerinde olmak üzere toplam 176 iş günü işyeri beceri eğitimi (staj) yaptıklarını, mezun olduklarında alanlarında kalifiye birer eleman olduklarını ve çok hızlı bir şekilde işe yerleştiklerini ifade etti. “Bizden mezun olan bir öğrenci almış olduğu mesleki eğitimi endüstride nerede ve nasıl kullanacağını bilerek mezun olmaktadır” diyen Karataş, güçlü bir sanayi için nitelikli yetişen teknik elemanlara ihtiyaç olduğunu ve bununda güçlü bir sanayi üniversite işbirliğinden geçtiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!