Mart kapıdan baktırdı

Güncelleme Tarihi:

Mart kapıdan baktırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2022 14:25

Ankara’da önceki gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Birçok araç yollarda kaldı, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Belediye ekipleriyse kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Ankara’da önceki gece başlayan ve zaman zaman tipi şeklinde etkili olan kar yağışı, sabah saatlerinde de aralıklarla etkisini sürdürdü. Beyaz örtüyle kaplanan yollarda görüş mesafesi kısalırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Özellikle Dikmen, Ahlatlıbel, İncek gibi yüksek yerleşim bölgelerinde kar kalınlığı 20 santimetreye kadar ulaşırken, kimi yerlerde sis oluştu. Yollarda pek çok maddi hasarlı kaza meydana geldi. İlker Caddesi'nde bir EGO otobüsü yolda kaldı. Vatandaşlar yürüyerek yollarına devam etmek zorunda kaldı.

AMBULANSIN YOLUNU AÇTILAR

Çok sayıda araç, dik yokuşlarda patinaj yaptı. Yoğun kar yağışında bir ağaç, park halindeki otomobilin üstüne devrildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) bağlı ekipler, Dikmen Caddesi’nde vakadan dönen 112 Acil Servis ekibinin yolunu açtı. O esnada bir vatandaş ise karısının hamile olduğunu iddia ederek yardım istedi. Ekipler, Keklikpınarı Mahallesi 889’uncu Sokak’ın yollarını temizleyerek vatandaşa yardımcı oldu. Çankaya’nın bazı ara sokaklarında okul servis araçları yollarda kalarak öğrencilere ulaşamadı. ABB ve ilçe belediyeleri, kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

Mart kapıdan baktırdı


BİN 229 ARAÇ ÇALIŞMA YAPTI

Haberin Devamı

ABB’nin yaptığı açıklamada, gece geç saatlerden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 230 personel ve bin 229 araçla kar küreme ve tuzlama çalışması yapıldığı belirtildi. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla başkentlileri bilgilendiren ve çalışmaların ‘kartakip.ankara.com.tr’ adresi üzerinden izlenebileceğini belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ekiplerimiz görevinin başında, aralıksız çalışıyor. Sorumluluk alanımızdaki bütün yollar trafiğe açıktır. Çalışmalarımızı canlı olarak izleyebilirsiniz” dedi.

Mart kapıdan baktırdı

Bir ağaç, yoğun kar yağışı sebebiyle park halindeki bir aracın üstüne devrildi.

Haberin Devamı

Mart kapıdan baktırdı

Bazı okul servis araçları, ara sokaklarda ilerlemekte güçlük yaşadı.

Mart kapıdan baktırdı

Yolda kalan bazı sürücüler zor anlar yaşadı.

Mart kapıdan baktırdı

Kentin simge noktalarından Kuğulu Park ve Seğmenler Parkı’nda ise karla birlikte güzel görüntüler oluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!