Mamak’ta sıcak kardeşlik bağı

Güncelleme Tarihi:

Mamak’ta sıcak kardeşlik bağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2023 15:29

Mamak Belediyesi personeli ile deprem bölgesinden gelenler, Gönüllü Kardeş Aile Programı kapsamında eşleştirildi. Personel ve ailesi, mahallelerine gelen kardeş ailelerini ziyaret ederek hem sohbet edecek hem de her türlü ihtiyaç konusunda belediye kanalıyla yardımcı olacak. Başkan Murat Köse, “Soğuk bir resmi ilişkinin ötesinde sıcak bir kardeşlik ilişkisi kurulsun istedik” dedi.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi, ilçeye gelen depremzede aileler için dikkat çeken bir uygulama başlattı. Gönüllü bin 500 belediye personeliyle deprem bölgesinden Mamak’a gelenler, ‘Gönüllü Kardeş Aile Programı’ kapsamında eşleştirildi. Belediye personeli ve ailesi, kendi mahallelerine gelen kardeş ailelerini ziyaret ederek hem sohbet edecek hem de her türlü ihtiyaç konusunda belediye kanalıyla yardımcı olacak. Uygulama ile sadece temel ihtiyaçların temini değil gelen ailelere ilçe tanıtımından okul kaydına, hastane hizmetinden ulaşımın nasıl olacağına kadar her türlü desteğin verilmesi amaçlanıyor. Belediye personellerinin kardeş aileleri ziyaret etmeye başladıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Murat Köse uygulamayla ilgili şunları söyledi:

Mamak’ta sıcak kardeşlik bağı

Haberin Devamı

BİN 500 PERSONEL, AİLELERLE EŞLEŞTİRİLDİ

“Depremin ilk gününden bu yana tüm imkânlarımızla bölgeye koştuk. Yaraların sarılması için orada halen hizmet veriyoruz. Mamak’a gelen kardeşlerimizin taleplerini karşılıyoruz. 20 binden fazla kişiye destek verdik. Bunun yanında tüm personelimizle ‘Gönüllü Kardeş Aile Programı’ isimli bir kampanya başlatalım dedik. 2 bin 500’e yakın personelimiz var. Duyuru yaptık ‘böyle bir çalışmaya gönüllü katılmak isteyenler isimlerini yazdırsın’ dedik. Yaklaşık bin 500 personelimiz dahil oldu. Her gönüllü personelimize iki aile düşecek şekilde eşleştirme yaptık. Örneğin personelimiz Yeşilbayır Mahallesi’nde oturuyorsa onu mahalleye gelen depremzede ailesiyle eşleştirdik. Personelimizi önceden bilgilendirdik onlara kardeş ailenin bilgilerini verdik. Bir komşuluk ilişkisi olsun istedik. Ziyaretlere pazartesiden itibaren başladık. ‘Mümkünse ailenizle beraber gidin’ dedik. Kadın personelse eşi ile beraber, erkek ise hanımı ile beraber, çocukları varsa çocuklarıyla beraber gitsinler istiyoruz. Aynı mahallede olan çocuklar, gelen çocuklarla tanışsınlar, kaynaşsınlar.”

FORM DOLDURULARAK İHTİYAÇLARI BELİRLENİYOR

Haberin Devamı

Başkan Köse, uygulamanın işleyişini ise şöyle anlattı: “Personelimiz önce aileyi arıyor, ‘Ben Mamak Belediyesi’nden arıyorum ismim şu, gönüllü olarak görev aldım sizi ziyaret etmek istiyorum ne zaman uygunsunuz’ diyor. Bir zaman planlaması yapılıyor. Kardeş ailelerini ziyarete giden personelimiz selamımızla giderken Gönül Çarşı’mızdan bir gıda kolisi, 10’ar kiloluk patates ve soğan ile Kutludüğün ekmeğimizi götürüyor. Aileyi ziyarete gittiklerinde de bir formumuz var aileyle o formu dolduruyorlar. Burada kalıcı olarak ikamet edip etmeyecekleri, çocuklarıyla ilgili eğitim bilgileri, ailenin bilgilerini almış oluyoruz. Başka bir ihtiyaçları olup olmadığı tek tek soruluyor ve belirleniyor. Ziyaretin sonunda da artık ‘Ben sizin kardeş ailenizim bir ihtiyacınız talebiniz olursa şu benim numaram beni her zaman arayabilirsiniz’ diyor. Hastane işlemleri için yapılması gerekenler, okul kaydı nasıl yapılır, otobüse nereden binilir nereye nasıl gidilir hepsine de yardımcı olunuyor.

Haberin Devamı

Mamak’ta sıcak kardeşlik bağı

‘YALNIZ DEĞİLSİNİZ’ MESAJI VERİYORUZ

Çok büyük bir felaketle, büyük bir şokla geldiler. Psikolojik olarak destek de gerekiyor. Formumuza bunu da yazıyoruz psikolojik destek almak isteyenler varsa aile danışma merkezlerimizde psikologlarımız var onlar destek verecekler. Hem beraber ev ziyareti yapılacak hem de merkezlere davet şeklinde planlama yapmış olacağız. Gelenler aile merkezlerimizde kurslara da katılabilecekler. Personelimizin ‘destek olmaya benim imkânım yeter mi acaba’ diye bir tereddütü de olmuyor çünkü biz belediye olarak her türlü desteği karşılıyoruz. Belediyeden bir görevli göndermek bizim için kolay. Görevlinin ötesinde kardeşlik ve aile başlığı altında farklı bir ziyaret yapılsın istedik. Soğuk bir resmi ilişkinin ötesinde sıcak bir kardeşlik ilişkisi kurulsun istedik. Onlar burada yeniler Mamak’ı ve Ankara’yı tanımıyorlar onlara gönülden kucak açtığımızı bilsinler. ‘Yalnız değilsiniz’ mesajı veriyoruz. Personelimizin bu ziyaretlerini düzenli olarak daha sonrasında da devam ettirmesini istiyoruz. Bu doğal bir ilişkiye dönüşsün istiyoruz. Bir mahallede komşu olarak yemeğe davet etme, birlikte kahvaltı yapma, belediyemizin tesislerini gezme gibi her türlü aktivitelerle vakit geçirilsin istiyoruz. Bin 500 personelimiz cuma gününe kadar bu ziyaretleri tamamlayacaklar. Formları müdürlüğüne bırakacak. Biz oradan kurumsal bir destek sağlamış olacağız. Müdürlüklerimiz teker teker analiz edecek nerede ne ihtiyaç var belirlenip bunlar sağlanacak.”

Haberin Devamı

Mamak’ta sıcak kardeşlik bağı

 DEPREMZEDELERE KİŞİSEL BAKIM

Çubuk ilçesinde KYK yurduna yerleştirilen depremzedelerin kuaför ihtiyacını da Mamak Belediyesi karşıladı. Yüzlerce depremzede hem kişisel bakımlarını yaptırdı hem de sağlanan hizmetle biraz da olsa moral buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!