Mamak’ta garip olay

Güncelleme Tarihi:

Mamak’ta garip olay
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2009 00:00

Ankara’da büyük çekişmeye sahne olan seçimlerle ilgili "Seçime şaibe karıştı" iddialarına bir yenisi Mamak’ta eklendi. Aşık Veysel Mahallesi’nde bulunan boş bir arsada bazısı yakılmış çok sayıda oy pusulası bulundu. Mahalle sakinlerinin verdiği bilgiye göre önceki akşam boş arsaya oy pusulalarının bulunduğu çuvalla gelen kimliği belirsiz kişiler, çuvalı ateşe vermek istedi.

YEREL seçimlerde oyların sayımıyla birlikte başlayan sahte oy tartışmalarına önceki gün bir yenisi daha eklendi. Ankara’da araziye atılmış halde birçok oy pusulası bulundu.

Ankara’da büyük çekişmeye sahne olan seçimlerle ilgili şaibe iddialarıyla ortalığı karıştırdı. Aşık Veysel Mahallesi 104 No’lu sokak üzerinde bulunan boş arsada bazısı yakılmış çok sayıda oy pusulası bulundu. Mahalle sakinlerinin verdiği bilgiye göre önceki akşam boş arsaya oy pusulalarının bulunduğu çuvalla gelen kimliği belirsiz kişiler, çuvalı ateşe vermek istediler.

Kaçarken düşürdüler

Bu sırada olayı evinin balkonundan gören İ.T. isimli bir vatandaşın "Ne yakıyorsunuz?" diye bağırması üzerine telaşa kapılan kimliği belirsiz kişiler hemen olay yerinden uzaklaştı. Dört beş kişi oldukları tahmin edilen kişiler kaçtıkları sırada ellerindeki bazı oy pusulalarını da yere düşürdüler. İ.T. isimli vatandaşın bağırması üzerine olay yerine toplanan vatandaşlar yakılanların oy pusulası olduğunu fark etti. Oy kullanılmış pusulaların yandığını gören vatandaşlar tepkilerini dile getirirken, olayla ilgili hemen polise haber verildi. Yakılan pusulaların CHP’ye ait oy kullanılmış pusulalar olduğu belirtildi. Pusulaların olduğu yeri kordon içine alan olay yeri inceleme ekipleri, konuyla ilgili araştırma başlattı. Yakılan oy pusulalarıyla ilgili tutanak tutulurken, olay yerine CHP Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin de geldi.

5-6 pusula olduğu yönünde

CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay, konuyla ilgili Hürriyet’e yaptığı açıklamada "Bana gelen bilgi 5-6 tane oy pusulası olduğu yönünde. Bunlardan bir iki tanesi yanık. Bir partili arkadaşıma bilgi gelmiş, o da bana bildirdi. Olay İlçe Başkanı’nın da bilgisi dahilindeymiş. ’Emniyete bildirin’ dedik. Pusulalar CHP mühürlüşmüş" diye konuştu.

İtiraz edeceğiz

CHP Mamak İlçe Başkanı Bektaş Bektaş seçime itiraz edeceklerini belirterek şunları söyldi:

Aşık Veysel Mahallesi’deki Kiler Mağazası’nın hemen arkasıdaki arazide ilçe yöneticilerimiz yanık ve yırtık oylar olduğu haberini verdi. Derhal bölgeye gittik. Söylendiği gibi yanık ve yırtık oy pusulaları bulduk ve parti üst düzey yetkililerine bildirdik. Bölgeye gelen polis incelemelerde bulundu ve gerekli işlemleri yaptı. Bunlar sadece bizim bulabildiklerimiz, ilçe genelinde neler olduğunu bilmiyoruz ve öğrenmek istiyoruz. Hakkımızı arayacağız, seçime itiraz edeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!