“Ligde kalacak güçteyiz”

Güncelleme Tarihi:

“Ligde kalacak güçteyiz”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 15:47

Osmanlıspor’un yeni transferi Prochazka, Türkiye liginin Avrupa’nın en iyi üçüncü ligi olduğunu ileri sürdü. Kısa sürede takıma alıştığını belirten 31 yaşındaki savunmacı, “İlk devreyi 12. sırada bitirdik ancak ikinci yarıda 40 puanı aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Osmanlıspor’un yeni transferi Vaclav Prochazka, Süper Ligin, İngiltere ve Almanya’dan sonra Avrupa’nın en iyi üçüncü ligi olduğunu ileri sürdü. Çek milli stoper, ilk defa ülkesinin dışında bir takıma transfer olduğunu belirtip, “Kariyerimi yurt dışında sürdürecek olmam nedeniyle tereddüt yaşamadım. Yeni takım arkadaşlarımla bir an önce tanışmak istiyordum. Benim için yeni bir heyecandı. Bundan dolayı herhangi bir endişe duymuyorum” diye konuştu.  Son olarak ülkesinin Viktoria Plzen ekibinde forma giyen Prochazka, bir haftadır yeni takımıyla çalışmalara katıldığını belirterek, şunları söyledi: “Arkadaşlarım, benim için bazı şeyleri kolaylaştırdı. Buradaki tüm arkadaşlarım çok dost canlısı. Bana çok güzel yaklaştılar, yardımcı oldular. Bundan dolayı benim için her şeyi kolaylaştırdılar. Topla oynamayı seven, üretken bir stoperim. Bu ligde, daha önce takip ettiğim maçlar oldu. Türkiye’den bildiğim birçok oyuncu var. Üç sene önce Fenerbahçe’ye karşı oynamıştım. Pierre Webo o zaman Fenerbahçe’de oynuyordu. Türkiye’de çok iyi futbolcular var. Bana sorarsanız İngiltere ve Almanya’dan sonra Avrupa’nın en iyi üçüncü ligi.” 

Haberin Devamı

HEDEF 40 PUAN BARAJINI GEÇMEK

Prochazka, Osmanlıspor’un ilk yarıyı 12. sırada bitirdiğini hatırlatarak, “Hedefimiz bu sezon ligde kalmak. Bunun için de 40 puanı geçmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.  Kısa süredir takımda olduğuna işaret eden Çek milli futbolcu, “Ancak sahada gerçekten çok iyi bir ekip var. İnanıyorum ki sezonun ikinci yarısı bizim için gayet iyi geçecek. Bu 40 puanı kısa sürede toplayacağız” değerlendirmesinde bulundu.  2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’ndeki maçlarda forma giyen Prochazka, Fransa’daki finaller hakkında iddialı konuştu. Milli oyuncu, Çek Cumhuriyeti’nin finallerde Türkiye, İspanya ve Hırvatistan ile D Grubu’nda yer aldığını hatırlatıp, “Çek Cumhuriyeti’nin ilk üçte yer bulacağına inanıyorum. Grupta ikinci de olabiliriz. İspanya ve Türkiye büyük takımlar ama gruptan çıkabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!