Liderin gücüne savunma katkısı

Güncelleme Tarihi:

Liderin gücüne savunma katkısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2022 13:57

Sarı-lacivertliler, geride kalan bölümde ligin en az gol yiyen takımı olurken; Yusuf, Erdem ve Sinan, golleri ile kritik puanlar kazandırdı. Yusuf, 2. yarıdaki Denizlispor maçından sonra Erzurumspor karşılaşmasında da galibiyeti getiren golü attı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 27. hafta geçilirken, en önemli takipçilerinden biri olan BB Erzurumspor’u deplasmanda 1-0 yenip şampiyonluk yolunu biraz daha açan MKE Ankaragücü’nde savunma oyuncularının gol katkısı, yarışta belirleyici bir rol oynuyor.
Ankaragücü, 19 golle ligin en az gol yiyen ekibi. Ankaragücü’nü, Royal Hastanesi Bandırmaspor (23) ve Tuzlaspor (26) golle izliyor.
Ankaragücü’nün kaleci Akın Alkan ile sağ bek Erdem Özgenç, sol bekler Tiago Pinto/Yasin Güreler, stoperler Sinan Osmanoğlu ve Yusuf Abdioğlu’ndan oluşan defans hattı, ligin en az gol yiyen takımı olmanın yanında en fazla gole katkı vermeleriyle de dikkati çekiyor.
Takım kaptanı Erdem Özgenç 2 gol, 8 gol pası ile 10 gole direkt katkı yaptı. Son BB Erzurumspor maçında da Yusuf’un attığı golde köşe atışını Erdem kullandı. Erdem bir önceki Bursaspor maçında da firikik golüyle skoru 1-1’e getirmişti.

YUSUF’UN GOLLERİ İLE ÜÇ MAÇI KAZANDILAR

Erdem’i, ikinci kaptan Yusuf Abdioğlu 6 gol ve 2 gol pası ile takip ediyor. Tecrübeli savunmacı, son Erzurum maçını kazandıran golü atarken, geride kalan 27 haftada kritik maçlarda sahneye çıkıp takımını galibiyete taşıdı. Bandırmaspor maçı 1-1 devam ederken 84. dakikada takımını 2-1 öne geçiren Yusuf, Eryaman Stadı’nda son anlarına 1-1 girilen Altaş Denizlispor müsabakasının uzatma anlarındaki golüyle sarı-lacivertli ekibi 2-1’lik üstün duruma getirdi. Ligin ilk yarısında 3-0 kazanılan Altaş Denizlispor ve 4-0 galip gelinen Bursaspor maçlarında da birer gol atan Yusuf, başkentte oynanan ve 2-2 sonuçlanan Menemenspor mücadelesinde de takımına beraberliği sağlayan golü attı. Toplam 6 gole ulaşan Yusuf Abdioğlu, 9 gol atan Eren Derdiyok’un ardından takımdaki en golcü ikinci oyuncu konumunda.

FORVETLERİN ATTIĞI TOPLAM GOL SAYISI 16

Başkent ekibinin diğer savunmacılarından Sinan Osmanoğlu, 4 gol ve 3 gol pası ile oynuyor. Tiago Pinto 2 gol pası, Alperen Babacan da 1 gol takıma katkı verdi. Alperen’in, 1-0 kazanılan Tuzlaspor maçının uzatma anlarındaki golü, bu anlamda büyük önem taşıyor.
Zorunlu hallerde savunmanın sağında görev yapan Murat Uçar da 4 gol ve 5 gol pası ile Ankaragücü’nün skora katkı veren oyuncuları arasında yer alıyor.
Geride kalan 26 maçta 41 gol atan Ankaragücü’nde, hücum hattını oluşturan Eren Derdiyok, Kwabena Owusu, Gboly Ariyibi, Geraldo, Aatıf Chahechouhe ve Cem Ekinci, sezon başından bu yana toplam 16 gol attı. Eren 9, Owusu 5, Ariyibi ve Aatıf birer kez gol sevinci yaşadı. Sezon başında Beştepe’ye gelen ve devre arasında ayrılan Nadir Çiftçi de ligde gol atma başarısı gösteremedi.
Sarı-lacivertli ekibin diğer golleri; Ali Kaan Güneren (4), Ghayas Zahid (2), Şahverdi Çetin ve İshak Çakmak (1) geldi.
MKE Ankaragücü, Spor Toto 1. Lig’in 28. haftasında, üçüncü sıradaki Royal Hastanesi Bandırmaspor ile 5 Mart Cumartesi günü Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

TRİBÜNLER DOLSUN ÇAĞRISI

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, hafta sonunda Bandırmaspor ile sezonun en kritik maçlarından birini oynayacaklarını belirtip, “Her maçın senaryosu farklı. Bizim her maçımızdaki hedefimiz belli. Kazanıp, avantajımızı daha da geliştirmek istiyoruz” dedi.
Bandırmaspor’un son dönemde yükselen bir grafiğinin olduğunu hatırlatan Dalcı, şöyle konuştu.
“Güçlü bir takıma karşı çetin bir mücadele olacak. Erzurumspor galibiyetinden sonra Bandırmaspor maçının önemi daha da arttı. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. 3 puan demek, şampiyonluk yolunun büyük kısmının bitmiş olması demek. Taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz. Onlara her zaman olduğu gibi ihtiyacımız var. Tribünler tamamen dolsun ve 90 dakika boyunca destek bitmesin. Bu maçın ne anlama geldiğinin taraftar da bilincinde. Elimizde güçlü bir kredi var. Biz bunu sonuna kadar en iyi şekilde kullanmayı amaçlıyoruz. Bu maç şampiyonluk yolunda önemli bir engel. Taraftarımızla birlikte bu engeli geçip, hız kesmeden hedefe ulaşma düşüncesindeyiz.”

Haberin Devamı

TİAGO PİNTO BİR AY YOK

Ankaragücü’nün, BB Erzurumspor maçının uzatma bölümlerinde sakatlanarak oyunu sedye ile terk eden Portekizli savunma oyuncusu Tiago Pinto’dan kötü haber geldi. Tecrübeli futbolcunun, 3-5 hafta sahalardan uzak kalacağı ifade edildi.
Kulüpten yapılan açıklamada, “Erzurumspor maçında ayak bileğinden sakatlanan futbolcularımızdan Tiago Pinto’nun, yapılan ilk tetkikler sonucu 3-5 hafta sahalardan uzak kalacağı tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı. Teknik Direktör Mustafa Dalcı da maçtan sonra yaptığı açıklamada, Pinto’nun durumunun ciddi olduğunu söylemişti.
Aynı maçta Yasin Güreler de kırmızı kart gördüğü için, sol bek sıkıntısı yaşayan sarı-lacivertli ekipte teknik kadro bu bölgede görevlendireceği oyuncu arayışına girdi. Yaşadığı sakatlık nedeni ile Erzurumspor maçı kadrosuna alınmayan Eren Derdiyok’un da bir süre dinlendirileceği öğrenildi.

SÖZLEŞMEDE ÖZEL MADDE

Ankaragücü’nde Ghayas Zahid’in sözleşmesinin, takımın şampiyon olması halinde otomatik olarak bir yıl uzayacağı öğrenildi.
Yaz transfer sezonunun son günü Ankaragücü ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Pakistan asıllı Norveçli futbolcunun, opsiyonunun kullanılması şampiyonluğa bağlı. Ankaragücü şampiyon olursa Ghayas Zahid, gelecek sezon Süper Lig’de de sarı-lacivertli formayı giyeceği, şampiyonluğun kaybedilmesi durumunda ise Zahid’in sözleşmesindeki opsiyonun kullanılmayacağı belirtildi.
Ankaragücü’ne sezon başında Kıbrıs Rum Kesimi takımı Apoel’den gelen Ghayas Zahid, oynadığı 24 maçta 2 gol atarken, 2 de golpası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!