Kuş Cenneti tüneli açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kuş Cenneti tüneli açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2024 09:50

Nallıhan Kuş Cenneti bölgesinde yaban hayatı korumak için bölünmüş yol yerine inşa edilen tünel, köprü ve bağlantı yolları törenle açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Davutoğlan Yaban Hayatı Geliştirme Sahasına olumsuz bir etki oluşturmadan, tünel ve sulak alan içerisine dolgu veya ayağın gelmediği eğik ayaklı dengeli konsol köprü inşa ettik” dedi.

Haberin Devamı

Nallıhan’daki yaban hayatının korunması için bölünmüş yol yerine inşa edilen tüneller açıldı. Nallıhan Köprüsü, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla yapıldı. Bakan Uraloğlu açılışta yaptığı konuşmada özetle şunları kaydetti:

22 KARAYOLU PROJESİNE DEVAM EDİYORUZ

“Ankara için durmadan, yorulmadan, yılmadan çalışmaya devam ediyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 2002 yılından bu yana Ankara’nın ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 602 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. 2002 yılında 466 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu bin 196 kilometreye, 446 kilometre olan bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise bin 172 kilometreye yükselttik. Yeni projelere de devam ediyoruz. Ankara’da 31 milyar 360 milyon proje bedeliyle 22 adet karayolu projesinin yapım çalışmalarına devam ediyoruz. Bu çalışmalar arasında Nallıhan’ı doğrudan ilgilendiren üç önemli karayolu projemiz var. Bunlar, Beypazarı-Nallıhan Yolu, Nallıhan-Taşkesti ve Nallıhan-Dokurcun üstyapı onarımı ve açılışını gerçekleştirdiğimiz Nallıhan Köprüsü, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve Bağlantı Yolları projeleri. Bildiğiniz üzere Nallıhan Köprüsü, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve Bağlantı Yolları, Ankara-Beypazarı-Nallıhan-İstanbul güzergâhı üzerinde bulunuyor. 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardındaki projemiz kapsamında; çift tüplü olarak hayata geçirdiğimiz bin 278 metre uzunluğundaki Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli’ni, 270 metre uzunluğunda Nallıhan Köprüsü’nü inşa ettik. Bağlantı yolları ile birlikte projemizin toplam uzunluğu 5 kilometreye ulaşıyor. Projemiz hayata geçmeden önce hizmet veren mevcut yolumuzda ziyaretçilerimiz için hizmet vermeye devam edecek.

Haberin Devamı

Kuş Cenneti tüneli açıldı

OLUMSUZ BİR ETKİ OLUŞTURMADAN İNŞA ETTİK

Tüm ulaştırma projelerinde olduğu gibi, karayolu faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde de sürdürülebilir bir dünya için çevre dostu düzenlemeler geliştirmek ve uygulamak, temel değerlerimiz arasındadır. İnsan ve çevreye duyarlı, sürdürülebilir yolların artırılmasına ilişkin araştırma ve geliştirme çalışmalarının sürdürülmesi, yol boyu ağaçlandırması, orman ve yeşil alanlar ile su havzalarının korunması da önceliklerimiz arasındadır. Sizlerin de çok iyi bildiği üzere Ankara’ya günübirlik ziyaret mesafesinde, doğa fotoğrafçılığı ve kuş gözlemciliğine yönelik ziyaretler için uygun alanlardan biri olan ‘Davutoğlan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’ Ankara’nın ve ülkemizin en önemli tabiat varlıklarından biridir. İç Anadolu´nun en önemli sulak alanlarından biri olan ve kuşların göç yolu üzerinde bulunan bu saha, ilkbahar ve sonbaharda göç eden kuşların beslenmeleri, dinlenmeleri ve barınmaları için de uğrak yeridir. Barındırdığı kuş varlığı nedeniyle de ‘Nallıhan Kuş Cenneti’ olarak tanımlanmıştır. Davutoğlan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’na olumsuz bir etki oluşturmadan, tünel ve sulak alan içerisine dolgu veya ayağın gelmediği eğik ayaklı dengeli konsol köprü inşa ettik. Ayrıca bölgede hızlı, güvenli ve konforlu ulaşımı da tesis ettik. Böylece zamandan 6.3 milyon lira, akaryakıttan 3.3 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 9.6 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 394 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. 22 yıldır olduğu gibi, 2024 yılında da yenilikçi projelerle, sürdürülebilir çözümlerle ve teknolojinin gücünü kullanarak hem Nallıhan’ın hem Ankara’nın hem de ülkemizin ulaşım altyapısını daha da güçlendireceğiz. Ankara-İstanbul yeni otoyolu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni proje çalışmalarına başladık. Her iki projenin de Nallıhan’dan geçeceğini sizlere müjdelemek isterim.”

Haberin Devamı

31 MART’TA DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR

31 Mart’taki yerel seçimlere de değinen Bakan Uraloğlu, “2019’da Ankaralı bir tercihte bulundu. Siz Ankaralı’nın Büyükşehir’deki tercihinden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın durdurduğu bir çalışmayı hatırlıyor musunuz? Asla durdurmadık. Biz hizmet etmeye devam ettik, asla vatandaşlarımızı cezalandırmadık. Biz sizlere bütün belediyelerle Büyükşehir ile daha iyi hizmet edebiliriz. Bir ekip, takım ruhuyla daha iyi hizmet edebiliriz. Onun için 31 Mart seçimlerinde Nallıhan’da da Beypazarı’nda da bütün ilçelerde de yine sizin desteğinize ihtiyacımız var. Biz bir ekip halinde Ankara’yı Allah’ın izniyle bulunduğu seviyeden çok daha yukarılara taşırız. Cumhur İttifakı’na vereceğiniz her oy bizim şevkimizi, azmimizi artıracaktır” dedi.
 

BAKMADAN GEÇME!