Kuruyemişte esnafa güven

Güncelleme Tarihi:

Kuruyemişte esnafa güven
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2022 17:03

Yaklaşan yılbaşı öncesi kuruyemiş alışverişi arttı. Başkentliler en çok ay çekirdeği alırken, tercihte uygun fiyatta önemli bir rol oynuyor. Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli ise “En iyi kuruyemiş, kuruyemişçiden alınır” diyor.

Haberin Devamı

Kuruyemişçi esnafı için satışların arttığı yılbaşı döneminde müşteriler de en iyi ürünü en uygun fiyata almaya çalışıyor. Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Aytaç Sevimli, başkentliler için uyarılardı bulundu:
“Kuruyemişçi esnafı için satışların arttığı, tüketici için ise talebin arttığı bir dönemdeyiz. Yılbaşının vazgeçilmezi olan ve sevilerek tüketilen bir ürün olan kuruyemişin özellikle en taze ve bol çeşidiyle, en uygun fiyata güvenilir ellerden halkımıza ulaşması birinci önceliğimiz ve hedefimiz. Hareketlilik son birkaç gün kala daha da artar, hatta sergilerimizde son bir iki günde kuyruk oluşur. Piyasada kuruyemiş fiyatlarında katlanan artışlar dikkat çekiyor. Geçen yıl 100-160 lira arasında perakende fiyatı olan Antep fıstığı bu yıl 350 lirayı aşan fiyatlara satılıyor. Fındık geçen yıl kilosu 80-120 lira iken, bu yıl 190 liraya çıkan fiyatlara ulaşıyor. Kaju 230-290 liraya, ceviz içi 190-250 liraya, badem 200-240 liraya, tuzlu fıstık 75-90 liraya, ay çekirdeği 65-70 liraya satılıyor. Kuruyemişçi esnafı olarak, yılbaşı öncesi bütün hazırlıklarımızı tamamladık son güne kadar satışlar güzel geçecektir inşallah.

Haberin Devamı

Kuruyemişte esnafa güven

AY ÇEKİRDİĞİ İLK SIRADA

Kuruyemiş tüketiminin değişmez şampiyonu ay çekirdeğidir. Yılbaşında da bu durum değişmiyor. Ay çekirdeğinden sonra en çok tuzlu fıstık tüketiliyor. Onu Antep fıstığı ve fındık izliyor. Karışık kuruyemiş de vatandaşların genel olarak tercihleri arasında yer alıyor. Kuruyemiş tüketicisi, fiyatı çok yükselen badem, fındık veya Antep fıstığını tek ürün olarak almak yerine, daha uygun fiyatlı hepsi bir arada olan karışımları tercih ediyor.

KURUYEMİŞÇİYE GÜVENİN

Ne olduğu, nereden geldiği bilinmeyen kuruyemişi vatandaşımızın almamalarını öneriyoruz. Muhatap yok, iade etme şansı olmuyor. Mahallede bulunan kuruyemişçi esnafımızdan gönül rahatlığıyla kuruyemişlerini taze olarak alabilirler. En iyi kuruyemiş, kuruyemişçiden alınır. Büyük marketlerin yılbaşına özel fiyatlar sunduğu gösteriliyor ama taze olup olmadığı bilinmeyen kapalı ürünleri teşhir ediliyor. Ankara’mızın her bölgesinde bulunan kuruyemişçi esnafımız, her daim taze kuruyemişini satıyor.”

BAKMADAN GEÇME!