Kuraklığa karşı eski yatakta su depolama

Güncelleme Tarihi:

Kuraklığa karşı eski yatakta su depolama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2020 00:02

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nde alınan kararla, Sakarya Nehri’nin Polatlı sınırlarınki kısmında yaşanan kuraklığa çözüm olarak hazırlanan rapor kabul edildi. DSİ’den izin alınarak, kışın boşa akan suyun eski nehir yataklarında depolanması sağlanacak.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi önceki günkü oturumda, Polatlı’da faaliyet gösteren çiftçileri sevindirecek bir karar aldı. Sakarya Nehri’nin Polatlı sınırlarınki kısmında yaşanan kuraklığa çözüm olarak hazırlanan Baraj, Gölet, Sulama Kanallarını Değerlendirme Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi. Alınan karar ile bölgede sulu tarıma katkı sağlanması amacıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden(DSİ) izin alınarak, kışın boşa akan suyun eski nehir yataklarında depolanması sağlanacak. Depolama sırasında oluşturulacak baraj ve göletler için iş makinesi talep eden köylere ABB tarafından yardım edilecek.

Kuraklığa karşı eski yatakta su depolama


ÇİFTÇİLERİN TALEBİDİR

Oylamanın ardından konuşan Komisyon Başkan Vekili Zekayi Kaya, “İlçemizde Sakarya Nehri son 3 yıldır devamlı kurumakta. Kurumadan dolayı da Sakarya Nehri çevresinde faaliyet gösteren çiftçiler zor durumda. Boşa akan suyun depolanması aynı zamanda çiftçilerimizin talebidir. Sakarya Nehri’nin boş bekleyen eski yataklarına su verilmesi konusunda Ankara Büyükşehir Belediye’mizin vereceği destekler için şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kuraklığa karşı eski yatakta su depolama


ÇOCUKLAR İÇİN HER İLÇEYE TRAFİK PARKI

Haberin Devamı

Meclis’te ‘çocuklara daha bilinçli trafik eğitimi verilebilmesi amacıyla 25 ilçeye de trafik eğitim alanları’ yapılmasına ilişkin hazırlanan Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu da oy birliğiyle kabul edildi. Oylamanın ardından söz alan Komisyon Başkanı Meral Bozoğlu, ABB tarafından Kurtuluş Parkı’na 1998’de yapılan trafik eğitim alanının yetersiz kaldığını belirterek, “6 yaşındaki ana sınıfı öğrencilerinden başlayarak özellikle ilk öğretim çağındaki çocuklarımıza hitap eden trafik eğitim parklarının 25 ilçeye de yapılması hususunu kabul ettik” dedi.

ANKARA KEÇİSİNDE YÜZLER GÜLÜYOR

Kuraklığa karşı eski yatakta su depolama


IRK SAFLAŞIYOR KALİTE ARTIYOR

Haberin Devamı

Öte yandan tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla küçükbaş ve büyükbaş hayvanı olanlara yem temini sağlanmasına ilişkin gündem maddesini görüşüldüğü sırada konuşan Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın da Ankara keçisine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ilçede yürütülen ‘Halk Elinde Islah Projesi’ sayesinde Ankara keçisi üretimi ve kalitesinde iyi seviyelere gelindiğini kaydeden Yalçın, şunları söyledi: “Ankara keçisi varlığında günümüzde Güney Afrika birinci, Arjantin ikinci, biz de Türkiye olarak üçüncüyüz. Dünya üretiminin yüzde 53’ü Afrika’da, yüzde 11’i Arjantin’de, yüzde 6’sı da Türkiye’de. Esas ana vatanı Türkiye. Dünya literatüründeki adı Ankara keçisi diye geçiyor. İsmi, vatanı, her şeyi bizim ama maalesef kaptırmışız. 15 yıldır devam eden proje sayesinde Ankara keçisi saf ırk haline geldi. Şimdi bakanlığımızla birlikte Güdül’de bunun tescilini yapacak bir tesis kurmaya çalışıyoruz. Tiftik kalitesi mikron ile ölçülüyor. 21 ile başlamıştık, şu an 27 mikron. Yabancı bir firma ölçmüş ve ‘Dünyanın en güzel değeri’ demişlerdi. Çalışmaların faydasını alıyoruz.”

Kuraklığa karşı eski yatakta su depolama


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!