Kupada tek başına

Güncelleme Tarihi:

Kupada tek başına
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2020 00:43

Ankara, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda 5 ekibiyle yarıştı. Daha önceki turlarda elenenlerle birlikte, 4 takım daha bu alandaki serüvenini tamamlarken, sadece Gençlerbirliği yoluna devam etme başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu kuraları, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu’nda yapıldı. Profesyonel Futbol Ligleri’nde (Süper Lig, PTT Birinci Lig, misli.com 2 ve 3. Lig) 10 takımla yer alan Başkent, bu kulvarda tek temsilci ile ayakta kaldı. Gençlerbirliği, kupanın 5. turunda Tuzlaspor ile karşılaşacak.
Kupaya Ankara’dan ilk turda 3. Lig temsilcilerinden Altındağ Belediyesi ve Çankaya FK katılırken, mavi-beyazlılar, Çankaya FK’ya 2-1 yenilip elendi.
2. turda Başkentin tek temsilcisi olarak mücadele eden Çankaya FK, deplasmanda Belediye Derincespor’a 3-0 yenilip, kupa defterini kapattı.

A.GÜCÜ’NDEN ERKEN VEDA

Kupanın 3. turunda, Başkentin temsilci sayısı arttı. Etimesgut Belediye, deplasmanda karşılaştığı Akhisarspor’u normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta penaltılarla eledi. Ankara Demirspor, Mamak FK’yı 2-0’lık skorla, kupanın dışında bıraktı. Ankara Keçiörengücü, Büyükcekmece Tepecik Belediyespor’u 6-0 yenerek adını 4. tura yazdırdı. Hacettepe, deplasmanda Beypiliç Boluspor’a 2-1 malup olarak, kupa macerasını tamamladı. Ankaraspor, Pazarspor’u 3-1 yenerek yoluna devam ederken, Ankaragücü son sezonlarda olduğu gibi yine kupaya erken veda etti. Sarı-lacivertliler, kendi sahasında oynadığı müsabakada 2.Lig ekiplerinden Kocaelispor’a 2-1 mağlup oldu.

4 TAKIM DAHA LİGE DÖNDÜ

Kupa serüveninde; 3. turda rakiplerini eleyerek gelen ekiplere, Gençlerbirliği 4. turda katıldı. Kırmızı-siyahlılar, 2. Lig takımlarından Kırşehir Belediye’yi 1-0 yenerek yoluna devam etti. Keçiörengücü, kendi sahasında oynadığı maçta Kocaelispor’a uzatma bölümünde yediği golle 2-1 yenilip elendi. Etimesgut Belediye, deplasmanda Süper Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’a 2-0, Ankara Demirspor da yine Süper Lig ekiplerinden BŞB Erzurumspor’a uzatma bölümünde yediği golle 3-2 kaybedip, kupa defterini kapadı. Ankaraspor da kendi evinde oynadığı karşılaşmada Muğlaspor’a 3-1 mağlup olup, bu turda lig mücadelesine dönen diğer başkent takımı oldu.

MAÇLAR 15-16-17 ARALIK’TA

Kupanın 5. turu, tek maç eleme usulüne ve seri başı sistemine göre uygulanacak. Mücadeleler, 15-16-17 Aralık günlerinde seri başı takımların sahasında oynanacak. Süper Ligde küme düşme hattının içinde yer alan Gençlerbirliği, Türkiye Kupası Organizasyonunda daha önce iki kez (1986-87 ve 2000-01) şampiyonluk sevinci yaşadı. Kırmızı-siyahlılar, 3 kez de finalde kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!