Kupa kulvarında güç gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Kupa kulvarında güç gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2021 22:59

Sarı-lacivertliler, üçüncü tur maçında, 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Somaspor’u zorlanmadan geçti. Başkent ekibine turu getiren golleri ilk yarıda Owusu, ikinci yarıda penaltıdan Nadir Çiftçi attı.

Haberin Devamı

Stat: Eryaman
Hakemler: Hasan Kaçar (***), Serdar İla (***), Cankut Gönenç (***)
Ankaragücü: Bahadır (**), Erdi (***), Yasin (***), Alperen (***), Şahverdi (**) (dk. 65 Hasan Hüseyin **), Geraldo (**) (dk. 65 Yasir **), Ali Kaan (**) (dk. 64 Ulaş **) , Aatif (**) (dk. 74 Arif Emre **), Nadir (**) (dk. 74 Sıtkı Ferdi **), Owusu (**), Cem (**)
Somaspor: Ali (*), Kadir (*) (Dk. 80 Melih), Onur (*), İbrahim (*), Mustafa (*), Ali Akkuş (*) (dk. 46 Mücahit *), Furkan (*) (Dk. 46 Yılmaz **), Talha (**), Yasin (**), Osman (*) (dk. 71 Enes *), Kerim (*) (dk. 46 Özcan *)
Goller: dk. 13 Owusu, dk. 54 Nadir (penaltıdan) (Ankaragücü)

SPOR Toto 1. Lig’de zirve takibini gol farkı ile yenilgisiz şekilde ikinci sırada sürdüren MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası üçüncü turunda, 2. Lig temsilcisi Somaspor’u 2-0 yenerek, 4. tura yükseldi.
Maça etkili ve istekli başlayan Ankaragücü, 13. dakikada öne geçti. Geraldo’nun savunmanın arasına uzattığı derin pasa Owusu hareketlendi. Araya giren Kadir, ileri çıkan kaleci Ali’ye topu vermek isterken, meşin yuvarlak Ali’yi geçip kaleye yöneldi. Kaleci, son bir hamle ile topu çizgiden çıkarsa da Owusu, yakın mesafeden sert bir vuruşla ağları havalandırdı: 1-0.
Golden sonra da baskısını arttıran sarı-lacivertliler, Owusu ve Gerado ile tehlikeler yaşatsa da bunlardan sonuç çıkaramadı.
35. dakikada gelişen Somaspor atağında Furkan, ortaladı. Talha’nın kafa vuruşunda top direğin yanından auta gitti.
41. dakikada Nadir, çalımlarla ceza alanına sokuldu. Yay üzerinden attığı sert şut üstten auta gitti ve devre 1-0 tamamlandı.

PENALTI GOLÜYLE İYİCE RAHATLADI

İkinci yarının başında, rakip 3 oyuncu değişikliği yaparken, oyunda farklı bir gelişme olmadı. 51. dakikada Aatıf, soldan ceza alanına girdi. Çaprazdan attığı şut kaleci Ali’de kaldı.
Sarı-lacivertliler, 54. dakikada farkı ikiye çıkardı. Owusu ile Ali Kaan arasındaki paslaşmada, araya giren Somaspor’lu defans oyuncusu Mustafa topa elle müdahale edince, hakem penaltı noktasını gösterdi. Nadir, durumu 2-0’a getiren golü attı.
72. dakikada Yılmaz’ın vuruşu, kaleye paralel şekilde dışarı gitti. Son anlarda iki kalede yaşanan tehlikeler sonuç vermedi ve maç 2-0 sona erdi.

Haberin Devamı

NOTLAR:

Haberin Devamı

DALCI’DAN FARKLI KADRO

Spor Toto 1. Lig’de, aynı puana sahip olduğu lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’u gol averajı ile ikinci sırada takip eden Ankaragücü’nde Teknik Direktör Mustafa Dalcı, kupa mücadelesine farklı bir kadro çıkardı. Sarı-lacivertliler, geride kalan maçlarda fazla süre alamayan ve genelde karşılaşmaların ilerleyen bölümlerinde görev yapan isimlerin ağırlıkta olduğu bir tertip ile mücadele etti. 2-1 kazanılan Manisa FK maçında 21 kişilik kadroya alınmayan Aatıf, Somaspor müsabakasında sahada kaptan olarak görev yaptı. Ankaragücü, ligin 11. haftasında, üçüncü sıradaki Eyüpspor ile deplasmanda mücadele edecek.

BUGÜN 5 KARŞILAŞMA VAR

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası üçüncü turunda bugün, 5 başkent takımı sahaya çıkacak.
Üçüncü turda, saat 13.30’da başlayacak maçlarda; Ankara Demirspor-Yomraspor, Ankara Keçiörengücü-Ağrı 1970, Etimesgut Belediyespor-Kahta 02 Spor karşılaşacak. Saat 14.00’deki müsabakalarda ise Ankaraspor-İnegölspor, Royal Hastanesi Bandırmaspor-Çankaya takımları tur mücadelesi verecek.
Gençlerbirliği ise Pendikspor’u Eryaman Stadı’nda yarın ağırlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!