Kulüp yöneticileri gençlere güvenmeli

Güncelleme Tarihi:

Kulüp yöneticileri gençlere güvenmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2020 14:45

Kırmızı-siyahlıların altyapısından yetişen Berat, genç yeteneklere yatırımla, Türk futbolunun gelişeceği inancında.Yurt dışında bu düşüncenin çok daha önce hayata geçirildiğini aktaran orta saha oyuncusu, “Bizim ülkemizde ekonomik nedenlerden dolayı yavaş yavaş bu yönde bir eğilim var. Aslında olması gereken bu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin orta saha oyuncusu Berat Ayberk Özdemir, “Hedefim, kendimi Avrupa’da bir takımda göstermek. Tabii ki hayalim bu yönde. Avrupa’ya giden kardeşlerimin arasına ismimi yazdırmak istiyorum” dedi. Transfer döneminin gözde isimleri arasında yer alan 22 yaşındaki futbolcu, yeni sezon hazırlıklarına fazla ara vermeden başladıklarını hatırlatıp, “Bunu fazla dert etmiyoruz. Çünkü bizim işimiz bu. Çok heyecanlıyız. Umarım kamp dönemi iyi geçer ve sezona iyi bir giriş yaparız” ifadelerini kullandı.
O BİZE ÖNDERLİK EDECEK


Teknik Direktörlük görevine Mert Nobre’nin getirildiğini hatırlatan genç futbolcu, “O bir efsane. TFF 1. Lig’de şampiyon olduğumuz yıl onunla yan yana oynuyorduk. Onunla oynarken nasıl savaşıyorsam, kenardayken de aynı şekilde savaşmaya devam edeceğim. O bize tecrübesiyle, büyüklüğüyle önderlik edecek, biz de ona yardımcı olacağız” dedi. Berat, Türk kulüplerin yaşadıkları ekonomik problemlerden sonra genç futbolculara yöneldiğini dile getirip, “Yurt dışına bakarsak, onlar yıllar öncesinde genç futbolculara döndü. Biz, mali krizden dolayı yavaş yavaş bu yönde adımlar atıyoruz. Ama aslında olması gereken bu. Buradaki hiçbir arkadaşım için gözüm arkada kalmaz, bence yöneticilerimiz de böyle düşünmeli. Çünkü ne kadar genç futbolcu kazanırsak, Türk futbolu o kadar gelişir” diye konuştu.
KULÜPLER ÇOK ETKİLENDİ

Haberin Devamı

Avrupa’da oynamayı ve A Milli Takım formasını giymeyi hedeflediğini vurgulayan Berat, şunları söyledi:
“Hedefim, kendimi Avrupa’da bir takımda göstermek. Tabii ki hayalim bu yönde. Avrupa’ya giden kardeşlerimin arasına ismimi yazdırmak istiyorum. Her lige adapte olabileceğimi düşünüyorum. Avrupa Futbol Şampiyonası, koronavirüs salgını nedeniyle 2021’e ertelendi. Kendimi gösterebilmek için bir yılım daha var. Bunu en iyi şekilde değerlendirip o kadroya girmek istiyorum.” Berat, salgın nedeniyle küme düşmenin kaldırılmasının yerinde bir karar olduğunu ileri sürüp, “Sonuçta kulüpler salgından dolayı çok zor günler geçirdi. Biz de düşebilirdik ancak ayakta kalmayı başardık ve ligi 12. sırada bitirdik. Bu bizim adımıza mutluluk verici. Geçen sene zor günler yaşadık ama takım olarak hep birlikte direnç göterdik. Gençlerbirliği’nin hedefi her zaman ilk 10’da ligi bitirmektir. Bunu gerçekleştirmek için çalışacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!