Kültür yolunda arya resitali

Güncelleme Tarihi:

Kültür yolunda arya resitali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2022 14:49

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan ile Letonyalı soprano Kristine Opolais, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında CSO ADA Ankara’da sahne aldı. ‘Rusalka’ operasından ‘Rusalka’nın Aryası’nı seyircilerin arasında söyleyen Opolais alkış aldı.

Haberin Devamı

Konseri Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Letonya Büyükelçisi Peteris Vaivars birlikte izledi. Ankaralı sanatseverlerin ilgi gösterdiği konserde CSO ADA Ankara Ana Salon tamamen doldu. Şef Raoul Grüneis yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın solistlere eşlik ettiği konserde operalardan aryalar, napolitenler ve üvertürler seslendirildi. Murat Karahan ve Kristine Opolais, Puccini’nin ‘La Boheme’ operasından ‘Rodolfo-Mimi Düet’ ve ‘Manon Lescaut’ operasından’ Manon-Des Grieuş Düet’ bölümlerini beraber seslendirdi. İki sanatçı, konser sonunda ayakta alkışlandı.

Kültür yolunda arya resitali

Haberin Devamı

‘Rusalka’ operasından ‘Rusalka’nın Aryası’nı, seyircilerin arasında söyleyen Kristine Opolais, renkli görüntüler oluşturdu.

Kültür yolunda arya resitali

Konser sonrası Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Letonya Büyükelçisi Peteris Vaivars ve eşi Okumura Vaivara, kuliste Karahan ve Opolais’i tebrik etti.

BAKMADAN GEÇME!