Kültür ve doğa rotası talimatı

Güncelleme Tarihi:

Kültür ve doğa rotası talimatı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2021 01:58

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Gordion’dan başlayarak Frigler’in hüküm sürdüğü Ankara, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya arasında bir kültür ve doğa rotası oluşturulması için bir an önce çalışma yapılması talimatını verdi.

Haberin Devamı

Polatlı’da Frigler’in başkenti Gordion’u ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Gordion’dan başlayarak Frigler’in hüküm sürdüğü iller arasında hayata geçirilecek bir kültür ve doğa rotasının, bölge turizmine canlılık kazandıracağını belirtti. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmeye hazırlanan Gordion (Yassıhöyük) Antik Kenti’nde incelemelerde bulunan Yavuz, 300 metre çapında ve 53 metre yüksekliğindeki, Anadolu’nun en büyük ikinci tümülüsü olan, Frig Kralı Midas’ın mezarının bulunduğu tümülüsü gezdi. Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir de geziye eşlik etti.

Kültür ve doğa rotası talimatı


TURİZME CANLILIK GETİRİR

Haberin Devamı

Frigler’in başkentinin Gordion olduğunu hatırlatan Yavuz, Gordion’dan başlayarak Frigler’in hüküm sürdüğü Ankara, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illeri arasında bir kültür ve doğa rotası oluşturulmasının bölge turizmine canlılık getireceğini söyledi ve bu konuda bir an önce çalışma yapılması talimatını verdi. Yavuz, ardından Midas Tümülüsü’nün hemen karşısında yer alan, binlerce yıllık eserleri içinde barındıran Gordion Müzesi’ni gezdi.

ÇALIŞILIRSA ÇIKAR

Müze gezisi sırasında Frig alfabesinin tam anlamıyla çözülemediği bilgisi verilmesinin ardından Yavuz, “Urartular’ın alfabesini çözdük, bunu niye çözemiyoruz? Bu işe birkaç tane gencin baş koyması lazım. Çalışılırsa çıkar” diyerek bu konuda çalışma yapılmasını istedi. Yavuz, daha sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) tarafından Gordion Müzesi alanı içerisinde sergilenen ‘Midas’ın Kulakları’ adlı satirik operasını izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!