Kültür Sanat Ajandası

Güncelleme Tarihi:

Kültür Sanat Ajandası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2023 12:42

Bu hafta 9 yeni film, beyaz perdede sinemaseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Korku ve gerilim türünün öne çıktığı haftanın iddialı yapımları arasında ‘Lanetli Kan’ ve ‘Karabasan’ geliyor. Haftanın yerli yapımları arasındaki ‘Koku’ ile Fransız romantik komedisi ‘Masum’ da korkmak istemeyenleri bekliyor.

 KOKU

Kültür Sanat Ajandası

Haftanın öne çıkan yerli yapımı ‘Koku’, hamilelik sürecinde Malatya’ya yerleşen İlhan ve ninesini yeni kaybeden sağır-dilsiz küçük kız Zel arasındaki dostluğa odaklanıyor. Kullandığı parfümle küçük kıza ninesini hatırlatan İlhan, küçük kız sayesinde sevginin ne demek olduğunu öğrenir. Yasin Çetin ve Barış Gördağ’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Nergis Öztürk, Yunus Emre Yıldırımer, Güliz Şirinyan gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı

Kültür Sanat Ajandası

2020, TÜRKİYE, 97’, Dram

LANETLİ KAN / BLOOD

Kültür Sanat Ajandası

Haftanın korku filmlerinden olan ‘Lanetli Kan’, yeni bir hayat kurmak için oğlu ve kızı ile ailesinden kalan eski bir çiftlik evine taşınan Jess’in hikâyesini anlatıyor. Oğlu doğa üstü varlıklar tarafından ele geçirilen Jess, onu kurtarmak için ne kadar ileri gidebileceğine karar vermek zorunda kalır. Brad Anderson’un yönettiği filmde Michelle Monaghan, Skeet Ulrich, Finlay Wojtak-Hissong başrolde.

2022, ABD, 108’, Korku-Gerilim

KARABASAN / MARERITTET

Kültür Sanat Ajandası

Film, karabasanlar tarafından saldırıya uğrayan bir kadının yaşadıklarını konu ediniyor. Sevgilisi ile birlikte köhne bir daireye taşınan Robby, her uykuya daldığında gece korkularına kapılır. Kjersti Helen Rasmussen’in senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde Eili Harboe, Herman Tømmeraas, Dennis Storhoi oyuncu kadrosunda.

Haberin Devamı

2022, NORVEÇ, 100’, Korku-Gerilim

MASUM / L’INNOCENT

Kültür Sanat Ajandası

Romantik komedi türündeki ‘Masum’, 60 yaşındaki annesinin bir hapishane mahkûmu ile evlenmek üzere olduğunu öğrenen Abel’in annesini bu fikrinden caydırmak için giriştiği eğlenceli mücadeleyi anlatıyor. Abel, annesinin evlenmek üzere olduğu Michel ile tanıştığında ön yargılarında yanıldığını anlamaya başlar ve bakış açısı değişir. Louis Garrel’in yönettiği ve Tanguy Viel’le senaryosunu yazdığı filmin başrolleri Roschdy Zem, Anouk Grinberg, Noémie Merlant’tan oluşuyor.

2022, FRANSA, 99’, Romantik-Suç-Komedi

BELLE VE SEBASTIAN: CESUR DOSTUM / BELLE ET SÉBASTIEN: NOUVELLE GÉNÉRATION

Haberin Devamı

Kültür Sanat Ajandası

 Çocuk izleyicileri sinema salonlarına davet eden ‘Belle ve Sebastian: Cesur Dostum’, yaz tatilini büyük annesi ve teyzesiyle birlikte dağlarda geçirmek zorunda kalan Sebastian’ın, Belle adındaki köpekle kurduğu dostluğu anlatıyor. Sebastian, Belle sayesinde cesur bir çobana dönüşür ve Belle’yi kötü sahibinden korumak için her şeyi göze alır. Pierre Core’un yazıp yönettiği filmde Michèle Laroque, Robinson Mensah-Rouanet, Alice David rol alıyor.

2022, FRANSA, 96’, Macera-Dram-Aksiyon

GEKİJŌ-BAN SWORD ART ONLİNE: PROGRESSİVE KURAKİ YŪYAMİ NO SCHERZO

Kültür Sanat Ajandası

Haberin Devamı

Japon animasyon filmi, Kirito ve Asuna’nın ölüm oyunu Sword Art Online’da geçen maceralarını anlatıyor. Ayako Kôno’nun yönettiği filmin seslendirmesini Haruka Tomatsu, Yoshitsugu Matsuoka, Shiori Izawa gibi isimler üstleniyor.

2022, JAPONYA, 101’, Animasyon-Macera-Aksiyon

NEŞELİ ÇİFTLİK: TREN KALKIYOR

Kültür Sanat Ajandası

Haftanın bir diğer animasyon filmi olan ‘Neşeli Çiftlik’, devrim niteliğinde olan nano-tohumun çalınması ve bunun üzerine hırsızın yakalanması görevine katılan Klara ve Gaute’nin maceralarını anlatıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Will Ashurst oturuyor.

2023, ABD, 70’, Animasyon

 

NETFLIX HAFTANIN YENİLERİ

Haberin Devamı

Black Knight (1. sezon), Dizi, 12 Mayıs

Queer Eye (7. sezon), Dizi, 12 Mayıs

The Mother, Film, 12 Mayıs

XO, Kitty (1. sezon), Dizi, 18 Mayıs

Yakitori: Soldiers of Misfortune (1. sezon), Anime, 18 Mayıs

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!