Kültür-sanat ajandası

Güncelleme Tarihi:

Kültür-sanat ajandası
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2023 13:12

Beyaz perde, bu hafta korku severlerin yüzünü güldürecek. Sekiz filmin vizyona girdiği haftada, korku-gerilim türünde üç yeni film sinemaseverlerle buluşacak. Haftanın yerli korku filmleri ‘Haris’ ve ‘Cin Büyüsü’ olurken, ‘Shazam! Tanrıların Öfkesi’ de aksiyon severleri sinema salonlarına çekecek.

Haberin Devamı

SİNEMA

Kültür-sanat ajandası

SHAZAM! TANRILARIN ÖFKESI /SHAZAM! FURY OF THE GODS

FİLM, sihirli kelime olan ‘Shazam’ı söyledikten sonra süper kahraman alter egosu Shazam’a dönüşen, Billy Batson’un maceralarını konu ediyor. David F. Sandberg’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Zachary Levi başrol oynarken Asher Angel, Jack Dylan Grazer gibi oyuncular, kadroda yer alıyor.
2023, ABD., 131’, Macera-Komedi-Aksiyon

Kültür-sanat ajandası

KAHRAMAN KUYRUKLAR / PATTIE ET LA COLÈRE DE POSÉIDON

Haberin Devamı

Animasyon türündeki ‘Kahraman Kuyruklar’, yaşadıkları kenti kurtarabilmek için zorlu bir maceraya atılan cesur fare Pattie ile kedi arkadaşı Sam’in hikâyesini konu ediyor. David Alaux, Eric Tosti ve Jean-François Tosti’nin yönettiği filmi Kaycie Chase, Christophe Lemoine, Emmanuel Curtil gibi isimler seslendirdi.
2022, FRANSA, 95’, Macera-Komedi-Animasyon

Kültür-sanat ajandası

Kültür-sanat ajandası

ŞÜPHE / THE KINDRED

Babasının intiharı ile büyük bir yıkım yaşayan Helen, babasının ölümüne neyin yol açtığını araştırmaya başlar. ‘Şüphe’, babasının ölümü ile ilgili gerçekleri öğrenmeye çalışırken 30 yıl öncesine ait bir gizemi ortaya çıkaran bir kadının hikâyesini anlatıyor. Jamie Patterson imzalı filmde April Pearson, Samantha Bond ve James Cosmo rol alıyor.
2021, BİRLEŞİK KRALLIK, 94’, Gerilim

Kültür-sanat ajandası

HARİS

Haftanın yerli korku filmlerinden olan ‘Haris’, borçlarını ödeyebilmek için bir hazinenin peşine düşen bir adamın yaşadıklarını konu ediyor. Borç batağındaki Sami, bir arkadaşının verdiği harita ile gizli hazinenin peşine düşer ancak bilmediği şey hazinenin sahiplerinin ‘Haris’ cinleri olduğudur. Kadir Genç’in yazıp yönettiği filmde Mesut Gedikoğlu, Hasret Yılmaz ve Sinem Can Aksu gibi isimler rol alıyor.
2023, TÜRKİYE, 80’, Korku

Haberin Devamı

Kültür-sanat ajandası

MAHKUM 77 / MODELO 77

İspanya yapımı ‘Mahkum 77’, zimmetine para geçirme suçlamasıyla yargılanan ve bu süreçte uğradığı işkenceleri kız arkadaşı aracılığıyla basına sızdıran Manuel’in hikâyesini anlatıyor. Manuel’in sızdırdığı haberler sivil halktan karşılığını bulur ve bu büyük bir mücadeleyi ateşler. Alberto Rodriguez’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde İspanyol sinemasının ünlü ismi Miguel Herrán başrol oynuyor.
2022, İSPANYA, 125’, Gerilim-Dram

Kültür-sanat ajandası

Kültür-sanat ajandası

ASİ / REBEL

Suriye’deki savaş mağdurlarına yardımcı olmak için yola koyulan bir adamın hikâyesini konu edinen ‘Asi’, Belçika’dan Suriye’ye giden Kemal’in yaşadıklarını anlatıyor. Bilall Fallah ve Adil El Arbi ikilisinin yönettiği filmde Aboubakr Bensaihi, Lubna Azabal, Tara Abboud gibi isimler yer alıyor.
2022, BELÇİKA, FRANSA, LÜKSEMBURG, 135’, Gerilim-Dram-Aksiyon

Haberin Devamı

NETFLIX’TE HAFTANIN YENİLERİ

* Gölgeler Kralı (Film), 17 Mart
* Ada ve Maestro (Dizi-1. Sezon), 17 Mart
* Sessiz Kalma (Film), 17 Mart
* Sınır Yok (Dizi), 17 Mart
* Sibirbazın Fili (Film), 17 Mart
* Nerede Bu Millet? (Dizi-1. Sezon), 22 Mart

BUGÜN NE YAPSAM

KONSER

Kültür-sanat ajandası


* Usta sanatçı Edip Akbayram, 20.30’da Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sahne alacak.

Kültür-sanat ajandası


* Sevilen şarkıcı Cem Adrian, 21.00’de Jolly Joker Ankara’da sevenleriyle buluşacak.

Kültür-sanat ajandası


* Rock müziğin başarılı gruplarından Duman, 21.00’de Congresium’da en güzel şarkılarıyla başkentlilerin karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Kültür-sanat ajandası


* Pop müziğin sevilen ismi Nev, uzun bir aranın ardından 21.00’de IF Performance Hall’de olacak.

Kültür-sanat ajandası

TİYATRO

* Gerçek bir hikâyeden yola çıkarak Deniz Fırat Aksoy’un uyarladığı ve Serhat Nalbantoğlu’nun yönettiği ‘N’sin’ Aziz Nesin’in 24 Haziran 1967 Moskova dönüşünün ardından 4 Temmuz 1967’de polis tarafından gözaltına alınmasını ve akabinde gelişen olayları izleyiciye mizahi bir dille aktarıyor. Oyun, 20.00’de Ankara Sanat Tiyatrosu Bilkent Sahne’de izlenebilir.

BAKMADAN GEÇME!