Kültür sanat adası olacak

Güncelleme Tarihi:

Kültür sanat adası olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2020 00:17

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), dünya standartlarındaki yeni senfoni binasında müzikseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın 25 seneyi aşkın özlemin sonunda uluslararası anlamda değeri olan bir yapıya kavuşacağını dile getiren CSO Şefi Cemi’i Can Deliorman, şunları söyledi: “Yeni CSO kampüsü ‘kültür sanat adası’ olarak düşünülmeli. Konser salonundan ziyade dış mekanları ve iç kısımdaki yaşam alanlarıyla insanların vakit geçirmek isteyecekleri özel bir yer. İçerisinde, CSO'nun 2023 koltuk kapasiteli, çok büyük, özel bir ana salonu var. Aynı binanın içinde 500 koltuk kapasiteli Mavi Salon'umuz var. Bu salonda resitaller, oda müziği etkinlikleri yer alacak.

Kültür sanat adası olacak


MÜZE KURUYORUZ

Şu anda taşınmakta olduğumuz binaya 'Tarihi CSO Binası' adını verdik. Tarihi CSO Binası'nda da yine geleneksel topluluklar, korolar sürekli etkinlik yapacak. Büyük metropoller büyük sanat merkezleriyle anılır. Berlin Filarmoni, Sydney Opera Binası, daha pek çok örnek verebileceğimiz kültür sanat kompleksleri, kendi şehirleriyle özdeşleşir. Artık yeni CSO binası Ankara’yı hatırlatır bir ikonik yapı haline gelecek. Yeni binanın içinde bir CSO Müzesi kuruyoruz. Elimizdeki tarihi ve hikâyesi olan sazları bu müzede sergileyeceğiz. CSO için iyi bir kurumsal kimlik dizaynı ile yeni bir logo da tasarlandı. 

Kültür sanat adası olacak

Deliorman, 29 Ekim ve 30 Ekim’de iki gala konseriyle sezonun açılışını yapacaklarını, konser salonunun oturması ve akustik denemelerinin zaman alacağını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!