Kriz üstüne kriz

Güncelleme Tarihi:

Kriz üstüne kriz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 15:12

Üst üste yaşanan gelişmelerin ardından kulüpte soğuk rüzgarlar esiyor. Takım liderin 12 puan gerisine düştü. Teknik Direktör Kemal Kılıç ile yollar ayrıldı. Yapılandırılan FIFA dosyaları ile ilgili uyarı yazısı gelirken, 2 muhasebe defterinin kayıp olduğu iddiası ile mevcut yönetime dava açılması bardağı taşıran damla oldu.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde bahar beklenirken, kara kışı andıran haberler ardı ardına gelmeye başladı. Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan ve transfer yasağını askıya alıp, kadrosunu yeni isimlerle güçlendiren sarı-lacivertliler, geçen süreçte ağır aksak yürürken, yaşanan son gelişmeler, kulüpte soğuk rüzgarların esmesine yol açtı. Gelinen noktada, yönetim, taraftar ve camia, krizin nasıl aşılaşacağını merak ediyor.

3 PUAN CEZASI FİTİLİ ATEŞLEDİ

Manisaspor ile grupta liderlik yarışına giren Ankaragücü, takibini sürdürürken, Futbol Federasyonu’ndan gelen eksi 3 puan silme cezası, tüm dengeleri alt üst etti. Takımın bir anda motivasyonu düşerken, 19 Mayıs Stadı’nda oynanan ve 2-1 kazanılan Keçiörengücü maçından sonra, taraftarın Ulus Heykel Medyanı’nda yaptığı protesto eylemi, tansiyonu yükseltti. Bu eylemin ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ‘Bir daha Ankaragücü’ne yardım edilmiyor gibi suçlayıcı ifadeler olursa bu işlerin içinde olmam’ diye tepki göstermesi yeni bir tartışma başlattı. Taraftarların, ‘Melih Gökçek’in Ankaragücü’ne ne kadar yardım yaptığını yönetim açıklasın’ sorusunu, mevcut başkan Mehmet Yiğiner’in, Altınpark’ta yapılan ‘Güç Birliği’ toplantı fotoğrafı ile yanıtlaması, konuyu farklı bir noktaya taşıdı.

Haberin Devamı

TAKIM 12 PUAN GERİYE DÜŞTÜ

Bu gelişmenin ardından kulüpte sıcak saatler yaşanırken, deplasmanda oynanan Büyükçekmece Tepecik maçında alınan yenilgi sonrası liderle olan puan farkının 9’a çıkması, moralleri bozdu. Bir sonraki hafta yine deplasmanda oynanan Aydınspor 1923 karşılaşmasını Ankaragücü 1-0 kaybederken, puan farkı 12’ye yükseldi. Sarı-lacivertliler, zirve yarışında çok geride kalırken, play-off grubuna katılma mücadelesinde diğer takımlarla olan farkın azalması ve yarıştaki ekip sayısının artması, camianın huzurunu iyice kaçırdı.

KEMAL KILIÇ İLE YOLLAR AYRILDI

Aykan Atik ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına geçen Kemal Kılıç, ekibini başlarda zirveye taşırken, ilk yarının son bölümünde ve ikinci yarının başındaki düşüşe engel olamadı. Devre arasına girildiğinde, Teknik Direktör Kemal Kılıç ve oyunculardan Salih Sefercik’in tartışması Beştepe’nin havasını gererken, Kılıç’ın görevi bırakacağı ileri sürüldü. Bu kriz dondurulurken, üst üste gelen iki yenilginin ardından Kılıç ile yollar ayrıldı. Yönetim, karşılıklı anlaşma sağlayamadığı teknik direktörünün sözleşmesini tek taraflı feshetti.

BOCHUM’DAN GELEN YAZI SARSTI

Haberin Devamı

Sahadaki sonuçlar iyi gitmezken, idari anlamda halı altına süpürülmüş sorunların, Bochum kulübünden gelen yazı ile ortayı çıkması, camiayı sarstı. Sestak’ın bonservisi konusundaki ödemeyi yapılandıran mevcut kulüp yönetimi, taksitleri 5 ay ödemeyip, sadece bir taksidi yatırınca, Alman kulübü FIFA’ya giderim tehditini yazılı olarak iletti. Yönetim, acil durum çağrısı ile Ankara’nın siyasilerinden, yerel yöneticilerinden ve iş adamlarından yardım talebinde bulunurken, acil olarak 162 bin Euro ve 35 bin dolara ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

YÖNETİM MAHKEMELİK OLDU

Tüm bunların üzerine, 2010 yılına ait 2 muhasebe defterinin kaybolduğu iddiası ile Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusu üzerine kulüpte inceleme yapıldı. Cumhuriyet Savcılığı ve Maliye müfettişlerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında, davanın 29 Ocak’ta açıldığı bilgisi kulübe ulaşırken, mevcut Başkan Mehmet Yiğiner ve yöneticiler Metin Akyüz, Ercan Soydaş, Gürkan Büyükkaralı ve Önder Akdoğan hakkında soruşturma açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!