Köy okulunda el ele tadilat

Güncelleme Tarihi:

Köy okulunda el ele tadilat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2021 00:41

Tohumluk Vakfı tarafından başlatılan, Büyükşehir Belediyesi ve Başkent Üniversitesi’nin de destek verdiği proje için Ankara Kent Konseyi, paydaşlarıyla birlikte Gölbaşı Subaşı Mahallesi’nde bulunan köy okulunun tadilatını üstlendi.

Haberin Devamı

Projeyi yerinde inceleyen Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Başkan’ımız Mansur Yavaş ve tüm gönüllülerle birlikte köy ile şehir arasındaki ekonomik ve kültürel uçurumu ortadan kaldıracağız” dedi. Okulun dış cephesinin kaplandığı Ankara Taşı’na Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alındığını belirten ve eğitim projeleri için tüm paydaşlara iş birliği çağrısında bulunan Yılmaz, “Ulaşım açısından son derece elverişli olan Subaşı Mahallesi’nde tersine göç başlatmamız için bütün fiziki şartlar hazır” diye konuştu.
Vakfın projesine destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, “Köy demek yaşam demektir. Her şeyin temeli olan tarım köyde başlar. Köy olmadan şehir olmaz. Köylerimize sahip çıkmalıyız” dedi. Ziyarete katılan sanatçı Pınar Ayhan da, şunları söyledi: “Vakıf olarak kırsal bölgeler ile şehirler arasındaki eşitsizlikleri kaldırmak derdindeyiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi, üniversiteler el ele vererek çağdaş yaşamın kurallarını yeniden yazacağız.”

Köy okulunda el ele tadilat


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!