Kovan kaçkınlarını itfaiye yakalayacak

Güncelleme Tarihi:

Kovan kaçkınlarını itfaiye yakalayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2022 18:25

Yangınlardan boğulma olaylarına, depremlerden patlamalara kadar her olaya koşan itfaiyecilerin görev alanına arılar da girdi. Ankara İtfaiyesi, kovanını terkederek bahçelere, ağaçlara, çatılara yuva yapan arı kolonilerini güvenli bir şekilde almak için ‘Arı Timi’ kurdu.

Haberin Devamı

Ankara İtfaiyesi, ilkbahar aylarında kovanlarını terkederek bahçelere, ağaçlara ve çatılara yuva yapan oğul veren arı kolonisinin güvenli bir şekilde kovanlara aktarılmasını sağlamak amacıyla ‘Arı Timi’ kurdu. Ankara Arıcılar Birliği Başkanı Selçuk Solmaz, itfaiyecilere arıların, kovanlara nasıl sevk edileceğine dair hem pratik hem de teorik eğitim verdi. Vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda müdahalede bulunacak time, Ankara İtfaiyesi Merkez Yerleşkesinde eğitim veren Ankara Arıcılar Birliği Başkanı Selçuk Solmaz, arı neslinin korunması ve doğanın dengesinin sağlanması için bu eğitimlerin önemine şu sözlerle dikkat çekti:

Kovan kaçkınlarını itfaiye yakalayacak


ANKARALI YARDIM ALABİLECEK

“40 yıldır Ankara’da her sene yaz sezonunda en azından 30 ile 40 bahçede, ağaçta, çatıda oğul arı ihbarı alırız ama burada köklü bir çözüme ulaşamamıştık. Oğul arılarla ilgili sorunu Ankara Arıcılar Birliği olarak biz ayrı belediye de ayrı ve kendi imkânlarıyla çözmeye çalışıyordu, bugüne kadar da profesyonel hiçbir çalışma yapılmamıştı. Şimdi artık Ankara halkı bahçesindeki, çatısındaki, ağaçlardaki arıları nasıl alacağını düşünmeden Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yardım alabilecek.”

ARILAR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Eğitim programıyla arıların zarar görmeden bulunduğu yerden alınacağını aktaran Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, şu bilgileri verdi: “Bu mevsimde özellikle arılar oğul vermeye başlıyor. Bahçesinde veya herhangi bir yerde oğul arıları gören hemşehrilerimiz telaşa kapılıyor. Bundan sonra hem eğitilmiş personelimizle onları bu sıkıntıdan kurtaracağız hem de arıların yaşamlarına son vermeden hayata kazandıracağız. Albert Einstein bir sözünde diyor ki; ‘arılar yoksa 4 yıl sonra da insanlık yok’ Bu yüzden arılar bizim için çok önemli.”

İTFAİYENİN GÖREVİ HER CANLIYI KURTARMAK

Arı Timi’nde görevli itfaiyeciler de aldıkları eğitimin çok yararlı olduğunu şu sözlerle dile getirdiler:
* Hüseyin Ayyıldız: “İtfaiyenin görevi her canlıyı kurtarmak. Bu eğitimde oğul arıları kurtarıp tekrar doğaya kazandırmayı nasıl sağlayacağımızı öğrendik. Bizim için faydalı bir eğitim oldu.”
* Abdülkadir Küçük: “Ankara İtfaiyesi olarak artık çevremizde bize gelen oğul arı ihbarlarına nasıl müdahale edebileceğimizi, kendimize ve arıya zarar vermeden tekrar doğaya nasıl kazandırabileceğimizi öğrendik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!