Kontrollü normalleşmede tampon tampona

Güncelleme Tarihi:

Kontrollü normalleşmede tampon tampona
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2021 00:19

Koronavirüs vaka sayıları doğrultusunda risk değerlendirme kriterlerine göre ‘orta riskli’ şehirler arasında yer alan Ankara’da, ‘kontrollü normalleşme’ dönemi ile birlikte artık trafikte de yoğunluklar yaşanmaya başladı.

Haberin Devamı

Okulların açılması, kamu kurumlarındaki mesai saatlerinin 10.00-16.00 yerine artık 08.30-17.30, 09.00-18.00, 10.00-19.00 şeklinde 4 farklı şekilde uygulanması trafiğe de yansıdı. Kentin bazı arterlerinde araçlar dün sabah saatlerinde tampon tampona ilerledi. Yaşanan kazalar ve araç arızaları da arterlerdeki araç trafiğinin zaman zaman durmasına neden oldu. Bir sürücü, “Pandemi dönemi öncesinden bile daha yoğun” değerlendirmesi yaparken, bir kamu kurumuna personel taşıyan servis sürücüsü de “Birçok araç sahibi salgın endişesi nedeniyle servisleri ve toplu taşıma araçlarını kullanmak istemiyor. Kendi araçlarıyla gittikleri için aynı saatlerde yoğunluk oluşuyor” dedi.

TOPLU TAŞIMADA ARTIŞ YAŞANDI

Başkent’te ‘kontrollü normalleşme’ ile birlikte 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşların da toplu taşıma kartları ulaşıma açıldı. Normalleşme hareketliliği toplu taşımadaki yolcu sayılarına da yansıdı. EGO Genel Müdürlüğü verilerine göre tüm toplu taşıma araçlarında 1 Mart Pazartesi günü 783 bin olan toplam yolcu sayısı 3 Mart Çarşamba günü 845 bin 945’e çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!