Komisyon geliri ihtiyaç sahibine kaynak olacak

Güncelleme Tarihi:

Komisyon geliri ihtiyaç sahibine kaynak olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2021 00:12

ABB tarafından başlatılan ve komisyon geliriyle ihtiyaç sahiplerine kaynak oluşturması da amaçlanan Başkent Kart tanıtıldı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, Başkent Kart’ın tüm dünyada pos cihazı olan her yerde geçerli olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) Başkent Kart uygulaması dün ATO Congresium’da tanıtıldı. Başkent Kart ile dayanışmanın devamına yol açarak, bunu kurumsal niteliğe kavuşturmak istediklerini belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Başkent Kart’la iki şeyi başarmış olacağız; birincisi, milletimizin yardım kültüründe yeri olmayan bir ayıbı ortadan paket dağıtma kültürünü kaldıracağız. İkincisi, Başkent Kart’la işlem yapan vatandaşlarımız sayesinde elde edilecek geliri de sosyal yardım havuzuna aktararak, ihtiyaç sahiplerine daha fazla yardım edilmesini sağlamış olacağız. Böylece Türkiye’nin en büyük ve katılımlı sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirmiş olacağız” dedi. Uygulamayla, yardım kolisi dağıtmayı ortadan kaldıracaklarını aktaran Başkan Yavaş, özetle şu bilgileri paylaştı:

Komisyon geliri ihtiyaç sahibine kaynak olacak


İYİLİĞİ YAYMA FIRSATIMIZ OLACAK

“Bu uygulamayla, vatandaşlarımız ve ihtiyaç sahiplerimiz tek tip kart kullanacaklar. Bu kartın sahibi 6 milyon, kullanıcısı ise 83 milyon vatandaşımız olacaktır. Başkent Kart uygulamasıyla tüm vatandaşlarımız, ulaşımdan alışverişe, sağlık hizmetlerinden fatura ödemelerine ve havaleye kadar pek çok işlemden indirimli ve avantajlı biçimde yararlanma imkânına kavuşacak. Sadece Ankara’da her ay pos cihazının yaklaşık 50 milyon kez kullanıldığını, aylık 10 milyar liralık harcama yapıldığını biliyoruz. Başkent Kart sayesinde, sadece Ankara’da bile, her ay en az 50 milyon kez iyilik yapma ve harcadığımız 10 milyarın her kuruşunda iyiliği yayma fırsatımız olacak.

BELKİ BANKALAR İTİRAZ EDECEKLER

Bazı büyük firmalar, bu kartı kullananlara önemli indirimler yapacaklar. Kullanım şekli; bankaya vereceğiniz bir talimatla her ay belli bir miktarda para yüklemek olacak. Geçen bir firmayla rekabet yaptık dünya çapında, bize itiraz ettiler. Şimdi belki bankalar itiraz edecekler, çünkü yüklü komisyonları kendilerine alıyorlardı. Bundan sonra bu komisyon Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmetlerinde harcanmak üzere kullanılacak. Başkent Market’lerden hepiniz alışveriş yapabileceksiniz. Sosyal yardım alanlar kıymayı 20 liradan, 30 liradan alacak ama kimse onun kaç liradan aldığını görmeyecek. Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek.”

KREDİ KARTI ALTYAPISIYLA TÜM DÜNYADA GEÇERLİ OLACAK

Haberin Devamı

Başkent Kart ile ilgili bir de sunum yapan Başkan Yavaş, Mastercard alt yapısıyla hazırlanan kartın sadece Ankara’da değil, tüm dünyada kullanılacağını söyledi. Kartın tüm iş yerlerinde ve internet alışverişlerinde kullanılabileceğini aktaran Yavaş, sosyal yardımların da bu kart vasıtasıyla halka ulaştırılacağını kaydetti. Yavaş, ön ödemeli sistemle geliştirilen kart sayesinde, anlaşmalı sinema, kafe ve müze gibi yerlerde de özel indirimler sağlanacağını anlattı.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR ADIM

Haberin Devamı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, kartla harcama yapacaklarını belirterek hayırlı olmasını, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bereketli olmasını dileyerek Yavaş’a teşekkür etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Seçimlerden önce verilen sözlerin, seçimlerden sonra nasıl tutulduğunu gördük. Verilen bir sözün tutulması çok önemli. Bu halkla, halkın seçtiği belediye başkanı arasında güvenin oluşması açısından son derece değerli. Hepimizin gönlünden iyilik yapmak geçer ama bu iyiliği yaparken insan onurunu korumak çok daha farklı bir şey. Sayın belediye başkanımız bu konuda bütün Türkiye’ye örnek olacak bir adımı atmış durumda. Birincisi, kimse bu paraya çökemeyecek, böyle bir mutluluğunuz var. İkincisi de gerçekten bütün Ankaralılar alışveriş yaparken yardım yapacaklar” diye konuştu.

Komisyon geliri ihtiyaç sahibine kaynak olacak

Yavaş, Başkent Kart’ın tanıtım toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a Başkent Kart verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!