Koku sergisi

Güncelleme Tarihi:

Koku sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2018 14:15

VEKAM ve MG International Fragrance Company işbirliğinde gerçekleşen “Koku ve Şehir” isimli sergi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde açıldı. Sergide, bitkilerin yanı sıra eski medeniyetlerin tören ve geleneklerine ait kokular, ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Haberin Devamı

VEHBİ Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) tarafından ilki 2016 yılında İstanbul’da açılan ‘Koku ve Şehir’ isimli sergi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde açıldı. Sergide nane, defne gibi bitkilerin kokularından, geçmiş dönemlerin esintilerini taşıyan safran, buhur ve amber gibi kokulara; egzoz ve kanalizasyon gibi şehir kokularından Bizans döneminden itibaren İstanbul’a ait kokulara kadar 50’nin üzerinde koku, tarihçesi ve hikayesiyle birlikte sunuluyor. Katılımcılar, butona basarak farklı kokuları deneme fırsatı buluyor.

KOKUYLA TARİHİ YOLCULUK

Sergide yer alan kokuları hazırlayan MG International Fragrance Company’nin Kurumsal İletişim Müdürü Duygu Beşbıçak, şehir kültürü, tarihi bilinç ve Anadolu kültürünün unutulmaması açısından serginin çok önemli olduğunu belirterek. “Sanatseverler çeşitli kokuları duyarak tarihi bir yolculuğa çıkıyor” diye konuştu. 31 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek olan sergi, tat, koku ve bellek arasındaki ilişkiyi sanatseverlere sorgulatmayı amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!