Kitapseverler 12. kez buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kitapseverler 12. kez buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2018 14:35

Ankara Kitap Fuarı, 12'nci kez kapılarını kitapseverlere açtı. ATO Congresium’da 300’ü aşkın yayınevinin katıldığı fuar 25 Şubat’a dek sürecek. Etkinlikte; söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk aktiviteleri de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

12. Ankara Kitap Fuarı ATO Congresium'da törenle açıldı. Etkinliğin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Ankara'ya her şey çok yakışıyor ama en çok kitap yakışıyor. Başkentlileri kitapla buluşturdukları için Eylül Fuarcılık'a teşekkür ediyoruz. Türkiye'deki kitap sektörünün cirosu 2,5 milyar dolar. Bu dünyada 11. sırada yer almamıza sebep oluyor. Fuar alanları tıklım tıklım dolu. Bu manzara bize şunu gösteriyor. Türkler okuyor ve okumaya devam edecek. Ben bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

ANKARALI SANATÇILARA PLAKET

Fuarın onur konuğu olan Atilla Dorsay, "Okumayı sevmez" denilen Türk halkının çok büyük yazarlar çıkardığını ve kitapların ilk basımlarının çok yüksek sayılarda yapıldığını anımsattı. Eylül Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır, 12 yıl önce başladıkları fuar yolculuğunu anlattığı açılış töreninde Avrasya Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Ömeroğlu da "12. Kitap Düğünü" olarak nitelendirdiği fuarın, şölen havasında geçtiğini kaydetti. Konuşmaların ardından fuara katılan Ankaralı sanatçılara plaket takdim edildi ve açılış kurdelesi kesildi.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE ENGELLİLERE ÜCRETSİZ

ATO Congresium'da 300'ü aşkın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda 10 gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk aktivitelerinin de olduğu binden fazla etkinlik gerçekleştirilecek. Türkiye'nin ünlü yazarlarının imza ve söyleşi programları düzenleneceği ve 450 binin üzerine ziyaretçiye ev sahipliği yapması beklenen fuar, hafta içi öğrenci, öğretmen ve engellilere ücretsiz olacak. Fuar, 25 Şubat'a kadar 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. Ankara Kitap Fuarı, Eylül Fuarcılık tarafından Milli Eğitim Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) ve Avrasya Yazarlar Birliği iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!