Kırtasiyede temel gider bin TL

Güncelleme Tarihi:

Kırtasiyede temel gider bin TL
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2022 16:16

Okullarda uyum haftası başlıyor. İlk ders zili ise 12 Eylül’de çalacak. Okul ihtiyaçları için kırtasiyelerin yolunu tutanlar, geçen yıl 600 TL’ye aldıkları ürünleri bu yıl bin TL’ye alıyor.

Haberin Devamı

Yeni eğitim ve öğretim yılında ilk heyecan bugün başlıyor. 5-9 Eylül tarihleri uyum eğitim haftası olacak. İlk ders zili ise 12 Eylül Pazartesi günü çalacak.Hürriyet Ankara, Kızılay’da başkentlilerin yaptığı okul alışverişlerini ve son fiyatları araştırdı.
Bu yıl en çok fiyat artışının defterde yaşandığını dile getiren kırtasiyeci İskender Işık, “Okula başlayacak bir öğrencinin kalem, silgi, defter, boya ve temel gereçleri yaklaşık bin TL’yi buluyor” dedi.Son eksiklerini tamamlamak isteyen öğrenciler ve veliler kırtasiye dükkânlarında en uygun ürünleri bulmaya çalışıyor. Sektör temsilcileri ile velilerin genel görüşü ise bazı ürün ve markalarda fiyat artışının yaşandığı yönünde.

Kırtasiyede temel gider bin TL

Haberin Devamı

GEÇEN YIL 600 TL TUTUYORDU

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte özellikle Ankara’da müşteri yoğunluğunun arttığını söyleyen kırtasiye esnafı İskender Işık, “Müşteri sayısında artış var fakat fiyatlar da geçen senelere oranla arttı. Veliler ellerinde bir liste ile geliyor. Listede defter, kalem, silgi gibi temel okul araç gereçleri bulunuyor. Geçen sene 600 TL’ye dolan bir çanta bu yıl yaklaşık olarak bin TL’ye doluyor” dedi.

Kırtasiyede temel gider bin TL

ÜRÜNLERİN FİYAT ARALIĞI

Okul alışverişi için gerekli olan ürünlerin fiyatları ise şu şekilde:
Defter: 16-75 TL arası
Kurşun kalem: 3-6 TL arası
Tükenmez kalem: 3-1500 TL arası
Silgi: 3-20 TL arası
Sulu boya: 32-100 TL arası
Kuru boya (12’lik): 15-60 TL arası
Keçeli kalem (12’lik): 41-100 TL arası

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!