Kırsal mahallelere sulama desteği

Güncelleme Tarihi:

Kırsal mahallelere sulama desteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2021 01:11

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent’in kırsal mahallelerine sulama suyu sağlamak için yüzde 100 hibeyle tarımsal sulama borusu desteğinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Başkent’in 25 ilçesinde başlatılan uygulama için çiftçiler Başkent 153’ten, Muhtar Ankara uygulamasından veya dilekçe yazarak başvuruda bulunabiliyor. Çiftçilerin tarımsal amaçlı sulama borusu taleplerini değerlendirerek yerinde teknik inceleme yaptıklarını belirten Ziraat Mühendisi Sezai Okçu, “Bu yıl kuraklık aşırı derecede kendini hissettiriyor. Su kaynakları da kıt olduğu için çiftçilerimiz için sulama çok önem arz eden bir durum. Çok olumlu dönüşler alıyoruz” dedi.

Kırsal mahallelere sulama desteği


TEMİZLİK FİLOSUNA 10 YENİ ARAÇ

Öte yandan ABB, 10 yeni süpürme aracı alarak temizlik filosunu güçlendirdi. Temin edilen araçlarla birlikte Kent Estetiği Daire Başkanlığı’na ait araç sayısı 217’ye yükselirken, temizliğin daha profesyonel, hızlı ve güvenli yapılması amaçlanıyor. Temizlik filosunda yer alan 10 aracı revize ederek yeni araç vasfına dönüştüren Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nda envantere kayıtlı 100 süpürme aracından 52 tanesi 10 yaş ve üzerinde. 2019 yılında tüm filo içerisinde aktif çalışabilir araç sayısı yüzde 40 oranındayken, üç yıllık bir plan hazırlandı. Proje kapsamında ilk yılda 10 adet süpürme aracı, 12 adet mini iş makinesi, üç adet çöp kamyonu satın alınırken, ikinci yılda 15 adet süpürme aracı satın alınarak mevcut süpürme araçlarından 10 tanesine de yenileme işlemi gerçekleştirildi. Plan doğrultusunda temizlik filosundaki aktif araç sayısı yüzde 40’lardan yüzde 70’lere yükselirken, üçüncü yılın sonunda bu oranın yüze 90’lara çıkarılması hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!