Kıbrıs Köyü’nden ‘kanalizasyon’ çağrısı: Foseptik çukuru gibi

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs Köyü’nden ‘kanalizasyon’ çağrısı: Foseptik çukuru gibi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2020 00:41

‘Kentini Yaşayan Gazete Hürriyet Ankara’, sözü muhtarlara veriyor. Muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri, talep ve şikâyetleri’ aktarıyor.

Haberin Devamı

* Mamak’ın Kıbrıs Köyü Mahallesi muhtarı İskender Demirkan, mahallede 100’e yakın hanenin ‘kanalizasyon altyapısı’ olmadığına dikkat çekiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan muhtar Demirkan, “100’e yakın evimizin kanalizasyon kanalı yok. Foseptik çukuru gibiler. Etrafa koku ve hastalık saçıyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan bir sorun. Bir an önce bu kanalların yapılması gerekiyor. Ayrıca yollarımızın da bakıma ihtiyacı var. Öncelikli olarak Kıbrıs, Mavigöl ve Nur caddeleri acil yama ve asfalt çalışması bekliyor” diyor.

YUVA KÖYÜ’NÜN İKİ TALEBİ

DOĞALGAZ VE KANALİZASYON

Kıbrıs Köyü’nden ‘kanalizasyon’ çağrısı: Foseptik çukuru gibi


* Yenimahalle’nin, kent merkezine en uzak mahallerinden Yuva Köyü’nde vatandaşlar, doğalgaz bağlantısı ve kanalizasyon altyapısı bulunmamasından dert yanıyor. Mahalle muhtarı Ahmet Şimşek, “Mahallemin iki temel sorunu var. Yanı başımızda doğalgaz var, ancak bize faydası yok. Kanalizasyon altyapımız da yok. Bu sebeplerden dolayı modern bir okulumuz kapandı. Çünkü öğrenci yok. Genç nesil, kışın köyü terk ediyor. Hizmetler aşamasında Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizden memnunuz ancak şu iki sorunun da çözülmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!