Keçiören’in kulesinde Ata ve Türk detayı

Güncelleme Tarihi:

Keçiören’in kulesinde Ata ve Türk detayı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2023 17:55

Cumhuriyet Kulesi’nin adının önüne Atatürk ismini de eklediklerini açıklayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Birileri Atatürk ismini söylemeden sadece Mustafa Kemal diyor. Atatürk kendi imzasıdır. Atakule’de sadece Ata var. Biz onun yanına Türk’ü de ekledik ve Atatürk Cumhuriyet Kulesi dedik. Bu açıdan anlamlı oldu” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yapımında sona gelinen Cumhuriyet Kulesi’nin adının önüne Atatürk ismini de eklediklerini açıkladı. Atatürk Cumhuriyet Kulesi’ni Cumhuriyet’in 100’üncü yılında hizmete açacaklarını belirten Başkan Altınok, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ankara için bir marka olacak ve başkente büyük değer katacak” dedi. Başkan Altınok kule projesi ile ilgili şunları söyledi:

Keçiören’in kulesinde Ata ve Türk detayı

BİR ORDU İNSAN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

“Cumhuriyet Kule’mizin adının önüne Atatürk ismini de ekledik. Birileri Atatürk ismini söylemeden sadece Mustafa Kemal diyor. Atatürk kendi imzasıdır. Atakule’de sadece Ata var. Biz onun yanına Türk’ü de ekledik ve Atatürk Cumhuriyet Kulesi dedik. Bu açıdan anlamlı oldu. Kule için bir ordu insan gece-gündüz çalışıyor. Hedefimiz 29 Ekim’e yetiştirmekti ancak biraz zor görünüyor. Ancak 29 Ekim’de buradan çok güzel bir havai fişek gösterisi yapacağız ve hareketlilik oluşturacağız. Tüm Ankara’dan görülecek. Kasım ayı gibi tamamen açmayı planlıyoruz. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında açılmış olacak. Mevcut yüksekliğini 197 metreye çıkardık. En üstünde seyir terası olacak.

Haberin Devamı

Keçiören’in kulesinde Ata ve Türk detayı

Başkan Turgut Altınok, Atatürk Cumhuriyet Kulesi’ni Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Fatih Tekeci ve Hürriyet Ankara Editörü Murat Yılmaz’a gezdirdi.

100’ÜNCÜ YILDA ANKARA İÇİN MARKA OLACAK

Hediyelik ve hatıra eşya satış yeri bulunacak. Restoran ve kafemiz olacak. Dönen bir restoran olacak. Devlet ricalimiz geldiğinde ağırlayacağımız bir VIP salonu olacak. En üst katta bir nikah salonumuz hizmet verecek. Evlenecek yeni çiftler 190 metrede mutluluğa ‘evet’ diyecekler. 140’ncı metrede uzay terası ve bilim merkezi olacak. Uluslararası sergilerin yapılacağı çok güzel bir sanat galerisi yapıyoruz. Girişte kütüphane olacak. Spor salonu, sauna hamamlar var. Yine bir alışveriş merkezi var. 350 araçlık kapalı otoparkı var. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ankara için bir marka olacak ve başkente büyük değer katacak. Atakule Büyükşehir ve Vakıfbank ortaklığında yapılmıştı. Biz ise kuleyi bir ilçe belediyesi olarak kendi imkânlarımızla yapıyoruz.”

Haberin Devamı

BİZİM YAPTIĞIMIZIN YANINDA BÜYÜKŞEHİR’İN ESAMESİ YOK

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı da eleştiren Başkan Altınok şöyle konuştu: “Büyükşehir’in bizden 46 kat büyük bütçesi var. Keçiören nüfus olarak Ankara’nın 6’da 1’i. 60 milyar bütçenin 10 milyarı hakkaniyete göre Keçiören’e düşer. Keçiören’de bir şey yok ama Çankaya’da da bir şey yok. Yenimahalle’de de, Altındağ’da da, Mamak’ta da yok. Eser anlamında bu dönemde Ankara’da hiçbir şey yok. Bu dönem Büyükşehir, Keçiören’e bir şey de yapmadı. Vatandaşın işlettiği Hacı Kadın Ormanı’nı aldı, bir tane ağaç dikmedi. Billboardlara reklamlarını girdi. Bizim Kösrelik Göleti Mesire Alanı’mız 300 dönüm. 10 binden fazla ağaç dikmişiz ve kendi imkânlarımızla yapmışız. Yürüyüş yolu, bisiklet yolu, su sporları var. Yüzlerce kamelya, çocuk oyun alanları var. Nursultan Nazarbayev Parkı’mız 12 bin tane de oraya bitki ve ağaç diktik. 97 dönüm. 2.5 kilometre bisiklet yolu, yürüyüş yolu, tenis kortları, futbol ve basketbol sahaları... Bunların tamamı da ücretsiz. Düden’den büyük şelale yapmışız. Bizim yaptığımızın yanında Büyükşehir’in esamesi yok. Acıdır gidin Etlik Bulvarı, Ayvalı Cadde’mizde yeşil alanlar kurudu. Büyükşehir onların sulamasını bile yapamıyor. Giresun Caddesi’nde, Nuri Pamir Caddesi’nde yıllar önce yapılmış olan taşlar yerinden oynamış, tamiri yapılamıyor. Bordürler bir tarafta. Keçiören’de üç tane Büyükşehir’in parkı var, bakamadılar kuruttular. Bizim altı yüz tane parkımız var hepsi pırıl pırıl.

Haberin Devamı

BİZ BUT VERİYORUZ REKLAM YAPMIYORUZ

Bir tane Ankara’da kentsel dönüşüm projesi yok. İlk geldiğimiz bir yılda kentsel dönüşüm projeleri yaptık bir kısmını (Mansur Yavaş) veto etti. Sonra biz geçirdik. ‘Göreceksiniz bu planlar iptal olacak’ dedi Belediye Meclisi’nde. Üç gün sonra Şehir Plancıları Odası dava açtı iptal oldu. Demetevler mesela hak hukuk çerçevesinde çözülmesi lazım. Allah korusun büyük bir depremde yıkılır. Artık Ayrancı, Bahçeli, Emek, Seyranbağları, Balgat eskidi, Dikmen eskidi. Altındağ Örnek Evler yine aynı şekilde çözüm bekliyor. Büyükşehir ‘100 lira et veriyoruz’ diye reklam yaptı. (Mansur Yavaş) Kendisi diyordu ki ‘bunların asla reklamını yapmayacağım.’ Yani Büyükşehir’in bütün vizyonu, 100 liralık et midir? O 100 liralık et veriyor biz but veriyoruz reklam yapmıyoruz. Bu ayıp bir şey ya. Ankara'ya hiçbir vizyon, proje kazandırılamadı. Eser anlamında bir şey yok. İlk geldiğimiz yıl otobüsler için yetki verdik. Üç yıl sonra otobüsleri alabildiler. 58 kilometre metro vaadi var bir metre metro yapamamış.

Haberin Devamı

EN BAŞARILI OLDUĞU ALAN SOSYAL MEDYA

Türkiye’de üç tane marka şehir var. Ankara’nın esamesi yok. Dünya başkentleri arasında Ankara’nın esamesi yok. 30 büyükşehir arasında Ankara bütçesine göre yatırım oranında 10’uncuydu. Şu an 27’nci sıradayız. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en başarılı olduğu alan sosyal medya. Milyonlar harcıyorlar, kaç firmadan hizmet alımı yapıyorlar. Bir ordu insanı bunun için çalıştırıyorlar. Mansur Bey halkın arasında da yok. 4.5 yıla bakın halkın içinde 30 günlük fotoğrafı yok. Altınok’un her gün vardır. Gece gündüz halkın içindeyiz, sokaktayız. Ankara’yı sel götürdü Mansur Bey ortada yoktu. İlk görev yılında sel olduğunda da yurt dışındaydı. Türkiye’nin en pahalı suyu, Türkiye’nin en pahalı ulaşımı Ankara’da. Vaatleri ucuzlatmaktı daha da pahalı yaptılar. EYT’li çalışanların tazminatlarını ödeyemediler konserlere milyonlar verdiler. ABB’nin konser bütçesi herhalde bizim bütçeden fazladır. Bu benim dördüncü dönemim. Keçiören’de en çok rekor hizmeti yaptığım dönem bu dönemdir. Keçiören geldiğimizde Ankara’nın en borçlu ilçe belediyesiydi. Şu an Türkiye’nin en iyisiyiz. Ankara’da iki tane büyük ilçe belediyemizin attığı asfalttan daha fazla asfalt attık. Belediyeciliğin üç önemli ayağı vardır. Finans yönetimi, insan yönetimi ve proje yönetimi. Bunları yapamazsanız başarılı olamazsınız.”

Haberin Devamı

GÖREV VERİLİRSE HAZIRIZ

İsmi AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de sıkça dillendirilen Başkan Turgut Altınok, ‘aday mısınız’ sorusuna ise şu yanıtı verdi: “‘Adayım’ demem. Ama genel merkezimiz, teşkilatımız ve Cumhur İttifakı’mız uygun görürse ve görev tevdi edilirse göreve hazırız.”

BAKMADAN GEÇME!