Kariyerimin yeni adresi

Güncelleme Tarihi:

Kariyerimin yeni adresi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2018 16:51

Gençlerbirliği’nin İzlanda’dan transferi Kari Arnason, Beştepe’de her şeyin beklentisinin üzerinde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İzlanda Milli Takımı’nda 15 yıldır forma giyen Gençlerbirliği’nin yeni transferi Kari Arnason, İzlanda futbolunu, “zor ve rahat dönemlerden gelen iki ayrı jenerasyonun karışımı” olarak nitelendirirken, Beştepe macerasının, kariyerinin yeni adresi olduğunu söyledi.
İzlanda, nüfusunun azlığı nedeniyle, sınırlı insan kaynağı olmasına karşın, benzin istasyonu pompacılığı, sinema yönetmenliği gibi meslekleri olan futbolculardan kurulu kadrosuyla ilk kez mücadele ettiği 2016 Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale yükselirken, 2018 Dünya Kupası’na katılarak uluslararası düzeyde kendinden söz ettirdi.

HAVA KOŞULLARI HEP ZORLU

Arnason, İzlanda’da hava koşullarının futbol adına her zaman “kötü” olduğunu belirtip, “Küçükken kar üzerinde antrenman yapardım. Çalıştığımız yerler ahır gibiydi ve çok soğukta çalıştığımız için de hep hastalanırdık. İdmanlara, at üstünde giderdik. Savunmacılar bu jenerasyondan geliyor. Yeni tesislerde çalışanlar ise daha yetenekli” diye konuştu.
Arnason, ülke futbolundaki gelişmenin, tesisleşmenin yanı sıra İzlanda’da görev alan her antrenöre UEFA lisansı zorunluluğu getirilmesinin payı olduğunu söyledi.

BALİNA ÇAĞIRMA RİTÜELİ

İzlanda’da balina çağırma ritüelinin bir parçası olan “hu” tezahüratının 2016 Avrupa Şampiyonası’nda popüler olduğunu hatırlatan Arnason, tezahüratın maçlarda kendilerini motive ettiğini dile getirdi. Köpek balığından korkmadığını dile getiren savunma oyuncusu, “Kültürümüzün bir parçası ve önemli bir yere sahip” ifadelerini kullandı.

OYUNUN BİR PARÇASIYIM

Futbol oyununun parçası olmaktan büyük keyif aldığını dile getiren Arnason, sözlerini şöyle tamamladı:
“Türkiye’ye kariyerimi devam ettirmek için geldim. Gençlerbirliği’nin teklifinin dışında başka ülkelerden alternatif takımları da değerlendirdim. Dünya Kupası bittiğinde oynadığım takımla kontratım da sona ermişti. Gençlerbirliği’nde oynayan arkadaşlarım vardı. Teklif gelince onlara da danışarak karar verdim. Türkiye’nin en iyisi olduğunu düşündüm, kız arkadaşımla da konuştum. O da destek verdi. Burada olmaktan mutluyum. Her şey beklentilerimin üzerinde. Tesisler çok iyi, insanlar dostça davranıyor. Yemekler de çok güzel.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!