Karar var açan yok

Güncelleme Tarihi:

Karar var açan yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2021 17:14

Kent sakinleri, ANKARAY’ın Demirtepe İstasyonu’nda uzun süredir kapalı olan Strazburg Caddesi çıkışının yeniden açılmasını istiyor. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ağustos ayında oy birliğiyle ‘Kapının yeniden açılması’nı kararlaştırdı ancak geçen sürede bir gelişme olmadı.

Haberin Devamı

Ankaray’ın Demirtepe İstasyonu’nu kullanan vatandaşlar, uzun süredir kapalı olan Strazburg Caddesi çıkışı kapısının yeniden açılmasını istiyor. Kapının kapalı olması nedeniyle caddeden istasyona giriş yapamayan vatandaşlar yolu uzatarak Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndan(GMK Bulvarı) yolun karşısına geçerek bulvar tarafındaki kapıyı kullanmak zorunda kalıyor.
Vatandaşlar, Strazburg Caddesi’ndeki iş yerlerinde çalışan ve oturanlar için kolaylık sağlayan kapının yeniden açılmasını beklediklerini belirtti. İş yeri caddede olan ve ANKARAY’ı kullanarak gidip gelen Emre Hasgül şöyle konuştu:

Karar var açan yok


YASAKLIYMIŞ GİBİ TEL ÖRGÜ ÇEKİLDİ

“Eskiden Maltepe Çok Katlı Otopark’ı varken kapı açıktı. Otopark yıkıldı, alan boş kaldı, kapı da kapandı. Giriş merdivenlerine yasaklı bölgeymiş gibi tel örgü çekildi. Strazburg Caddesi’nde çok sayıda iş yeri var, buraya ANKARAY ile gelip gidenler hemen bu kapıdan istasyona giriş-çıkış yapabiliyorlardı. Şimdi yukarıya yürüyüp bulvar tarafından istasyona girilebiliyor. Bu durum özellikle yaşı ileri olan, bebekli, çocuklu aileler için zor olabilir.

ALT GEÇİT GİBİ KULLANILABİLİYORDU

Kapı aynı zamanda Strazburg Caddesi’nden GMK’ya geçiş için alt geçit gibi de kullanılabiliyordu. Kısa yoldan geçiş imkânı vardı. Merdivenlerin girişi kapatılıp tel örgü çekilince caddeden yürüyerek gidip gelen insanlar buradan ANKARAY’a giriş çıkış olduğunu fark etmiyor bile. Ama istasyon içinden çıkmak istediğinizde bu yöne çıkışın kapalı olduğunu görebiliyorsunuz. Neden kapalı bilmiyoruz ama giriş tekrar açılırsa insanlar rahatça caddeden istasyona gidip gelebilir.”

Karar var açan yok


AÇILARAK YOLCULARA KOLAYLIK SAĞLANMALI

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi de ağustos ayında oy birliğiyle ‘Kapının yeniden açılması’nı kararlaştırdı ancak geçen süre içinde herhangi bir gelişme olmadı. Önerge vererek konuyu Meclis gündemine taşıyan AK Parti Çankaya Belediye Meclis Üyesi Murat Akça, “AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı’mızca ilçemizdeki sıkıntıları tespit ediyor, Meclis’te gündeme getirerek çözümünü takip ediyoruz. İstasyonu kullanan vatandaşlarımız kapı kapalı olduğu için diğer çıkışı kullanarak yolu uzatmak durumunda kalıyor. Alınan karara rağmen bir adım atılmadı. Kapı yeniden açılıp bu yönü kullanan yolculara kolaylık sağlanmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!