Karacakaya göleti

Güncelleme Tarihi:

Karacakaya göleti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2021 23:55

Ankara’da önceki gün sağanak sonrası yine sel yaşandı, caddeler ve sokaklar sular altında kaldı. Araçlar yollarda mahsur kalırken Yenimahalle’nin Karacakaya Mahallesi’nde ise 11 müstakil evi su bastı.

Haberin Devamı

Başkent’te dün öğle saatlerinden sonra başlayan kuvvetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Metrekareye yer yer 34 kilogram yağışın düşmesiyle bazı ilçelerde cadde ve sokaklar sular altında kalırken trafikte aksamalar meydana geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) yapılan açıklamada 875 araç bin 975 personel ile 901 noktada çalışma yapıldığı belirtildi. Yenimahalle’nin Karacakaya Mahallesi’nde dağdan inen dere yatağında taşkın meydana geldi. Mahalle girişindeki menfezlerin de taşması sonucu, gölete dönen mahallede 11 müstakil evi su bastı. Mahalle sakini bir hayvancının dere yatağında otlattığı iki ineği sele kapılarak öldü. Su basan evlerden birinin bahçesindeki dört köpek boğuldu. Yağışların ardından bölgede ABB ile Yenimahalle Belediyesi ekipleri tarafından kanallar açılırken, ASKİ ekipleri de pompa ve vidanjörlerle su tahliye işlemi gerçekleştirdi.

DERELER ISLAH EDİLMEDİ

Karacakaya Mahallesi sakinlerinden Metin Topçu, alt yapı eksikliği nedeniyle taşkının olduğunu savunarak, “Dereler ıslah edilmediği için bu taşkınlar meydana geldi. Dereler hep doldu, zamanında temizlenmediği için su baskınları oldu. Evler yarılarına kadar suyla doldu” dedi. Bir başka mahalle sakini Fethi Akbulut, “5-6 dönümlük arazide ekli nohut vardı, sel altında kaldı” diye konuştu. Evi zarar gören vatandaşlardan biri, 15-20 dakika yağan yağmurdan sonra su biriktiğini, evlere giremedikleri için de zararın ne boyutta olduğunu bilemediklerini söyledi. Bölgedeki vatandaşların mağdur olmaması için ABB ekipleri gıda ve barınma gibi konularda tedbir aldı.

YOLDAN ÇIKTI KAZA YAPTI

Etkili yağış Etimesgut İstasyon Caddesi ve Şaşmaz Sanayi Sitesi’nde bazı yollarda su birikintilerinin oluşmasına ve bazı dükkânların su altında kalmasına neden oldu. İstasyon Caddesi’nde içerisinde yolcu bulunmayan belediye otobüsü yoğun yağış nedeniyle yoldan çıkarak kaza yaptı. Aynı bölgede yolcuları taşıyan başka bir belediye otobüsü ile araçlar da yolda mahsur kaldı. Bazı vatandaşların kendi imkânları ile araçlarını sudan çıkarmaya çalıştıkları görüldü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri suları tahliye etmeye çalıştı. Yolda aracıyla mahsur kalan Ömer Tekeli, 20 dakika boyunca etkili olan sağanakla otobüs ve araçların yolda kaldığını söyledi ve “İtfaiyeciler sağ olsunlar yardım ediyorlar ama itfaiyenin çabası ile olacak gibi değil” dedi. 

Karacakaya göleti


SİNCAN'DA İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Haberin Devamı

Yoğun yağışın etkili olduğu Çankaya ve Sincan ilçelerinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Sincan’da Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde bir apartmanın istinat duvarının çökmesi sonucu evler su altında kaldı. Vatandaşlar, kendi imkânlarıyla suyu temizlemeye çalıştı. Belediye ekipleri de su basan alanlarda çalışma yaptı.

Karacakaya göleti


KÖPRÜ ALTINDA ÇÖKME YAŞANDI

Haberin Devamı

Aşırı yağış nedeniyle Ankara Bulvarı Marşandiz Köprüsü altındaki yolda da çökme meydana geldi. ASKİ Genel Müdürlüğü, çökmenin 2200’lük içme suyu iletim hattı koruma betonlarının aşırı yağışlarla kayması sonucu yaşandığını açıkladı. Ana hatta herhangi bir hasarın oluşmadığı tespit edilirken ASKİ ekipleri, hattın bulunduğu yeri eski haline getirmek için çalışma gerçekleştirdi.

Karacakaya göleti


TARIM ALANLARI ZARAR GÖRDÜ

Güdül’de etkili olan sağanak ve dolu, Çağa ve Güneyce mahallelerinde bazı ekili arazilerde zarara yol açtı. Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, tarla sahipleri ile görüştüklerini belirterek, “Çiftçilerimizin zararının tespiti için hasar tespit komisyonu kuruldu. Komisyon incelemelerine başlayacak. Hasarın boyutu da yapılan incelemenin ardından ortaya çıkacak” dedi.

Karacakaya göleti

Sağanak ve dolu Nallıhan’ın Bozyaka, Yakapınar, Nallıdere ve Akdere mahallelerinde ekili alanlara zarar verdi. Nallıhan Ziraat Odası Başkanı Koray Sezer, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleriyle hasar tespitine başladıklarını söyleyerek, “Durumu rakamsal olarak çıkarıp, yetkililerle görüşmelerde bulunarak çiftçinin bu durumunu ortaya koyacağız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Karacakaya göleti

Dere yatağının taşması sonucu Karacakaya Mahallesi sel suları altında kaldı.

Karacakaya göleti

Etimesgut’taki İstasyon Caddesi sular altında kaldı, vatandaşlar yol kenarlarından ilerlemeye çalıştı.

Karacakaya göleti

İstasyon Caddesi’nde boş bir EGO otobüsü yoldan çıkarak kaza yaptı.

Karacakaya göleti

Su basan caddelerde sürücüler ilerlemekte güçlük çekti, zaman zaman trafikte aksamalar yaşandı.

Karacakaya göleti

Etimesgut’ta bazı işyerlerini de su bastı.

Haberin Devamı

Karacakaya göleti

ASKİ ekipleri de suyla dolan caddelerde ızgara ve mazgalların kapaklarını açarak suyu tahliye etmeye çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!