Kara halaylı kutlama

Güncelleme Tarihi:

Kara halaylı kutlama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2023 14:26

Geçen ay kara hasret kalan Ankara, bu ay kara kavuştu. Kar yağışı önceki gün yüksek kesimler ile kent genelinde etkili oldu. Başkentliler karın gelişini halay çekerek kutladı. Belediye ekipleri küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Meteoroloji verilerine göre kentte kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Ankara'da önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kent genelinde etkili oldu. Lapa lapa yağan kar ile kent beyaza büründü. Kentin tarihi simgelerinde kartpostallık görüntüler oluştu. Kar, kent sakinleri için de eğlenceye dönüştü. Uzun süredir kara hasret olan başkentliler karın gelişini halay çekerek ve oynayarak kutladı. Başkentlilerin o anları cep telefonlarıyla kaydedilerek sosyal medyadan paylaşıldı. Çocuklar karın keyfini kar topu oynayarak ve kayarak çıkardı. Bir vatandaş karda motosiklet yardımı ile kayarken görüntülendi. Motosiklete bağlanan ip yardımı ile kayan kişi ‘Süpermen’ taklidi yaparak eğlendi.

KAZALAR DA YAŞANDI

Kentte buzlanma nedeniyle sürücüler de trafikte zaman zaman zor anlar yaşadı. Karın ardından buzlanma ve kaygan zemin nedeniyle kazalar da kaçınılmaz oldu. Yolda kalan bir ambulans, vatandaşlar tarafından iterek kurtarıldı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda ise merkez istikametine seyir halinde olan 06 FA 452 plakalı otomobil aynı istikametteki trafik polislerinin olduğu ekip otosuna çarptı. Maddi hasarla atlatılan kaza sonrası, otomobil çekici ile park alanına götürüldü. Bir kar küreme aracı kontrolden çıktı ve kaldırıma çarparak durabildi. Kentte yokuş çıkmaya çalışan araçlar başarılı olamayınca geri kaydı. DHA-İHA

Haberin Devamı

Kara halaylı kutlama

ABB KIŞ LASTİĞİ UYARISI YAPTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile ilçe belediyelerinin ekipleri de kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için ana güzergâhlar ile ara sokaklarda tuzlama ve küreme çalışması yaptı. 7/24 kar mesaisi yapan ABB ekipleri, gece boyu yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta hastane önleri olmak üzere üst ve alt geçitler ile yollarda yoğun tuzlama çalışmaları da gerçekleştirdi. ABB Başkanı Mansur Yavaş sosyal medyadan, “805 araç ve 1783 mesai arkadaşımızla sahadayız, çalışıyoruz. Canlı izlemek için: kartakip.ankara.com.tr” notunu paylaştı. ABB ayrıca kent sakinlerini kış lastiği olmayan araçlarıyla trafiğe çıkmamaları konusunda da uyardı.

Haberin Devamı

Kara halaylı kutlama

ALTINOK’TAN SAHA DENETİMİ

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, kar yağışının ardından belediye ekipleri tarafından önceki gün sabaha kadar sürdürülen tuzlama ve küreme çalışmalarını yerinde denetledi. Çalışmaların 24 saat esasına göre devam ettiğini söyleyen Başkan Altınok, “Kar küreme, kaldırım temizleme ve tuzlama çalışmalarımız ilçemizin dört bir yanında eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor” dedi.

Kara halaylı kutlama

MERDİVENLER TEMİZLENDİ

Yenimahalle Belediyesi, kar yağışı sonrası vatandaşların herhangi bir sorun yaşamaması için 24 saat mesai yaptı. Çalışmalar kapsamında belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü bobcat, greyder, kepçe, tuzlama aracından oluşan 70 araç ve 140 personeli ile gece boyu karla mücadele etti.
Kar küreme, kaldırım temizleme ve tuzlama çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdüren ekipler, sabahın ilk saatlerine kadar açılmadık tek bir sokak bırakmadı. Park Bahçeler Müdürlüğü 150, Temizlik İşleri Müdürlüğü ise 250 kişilik ekibiyle seferber oldu.
Bu sayede vatandaşların kardan dolayı yaşayacağı olumsuz etkileri en aza indiren belediye, aynı zamanda ilçe sakinlerinin sıklıkla kullandığı yaya yolları, kaldırımlar, üst geçitler, parklar ve merdivenleri de kardan temizleyerek tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Kara halaylı kutlama

KARTOPU DAVETİ

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, kar yağışının başlamasıyla ilçeli vatandaşları sosyal medya hesabı üzerinden kartopu oynamaya davet etti. Hicret Meydanı’ndaki davete katılanlar, eğlenceye ortak oldu.

Kara halaylı kutlama

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre bugün Ankara’da hava çok bulutlu olacak. Yarın, pazartesi ve salı ise kar yağışının devam edeceği tahmin ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!