Kanser mücadelesine sanatlı destek

Güncelleme Tarihi:

Kanser mücadelesine sanatlı destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 16:17

Ankara Kanserli Çocuklar Derneği ve Ahumay Sanat Evi işbirliğiyle geliri kanserli çocukların tedavisinde kullanılmak üzere ‘kanser ve çocuk semineri ile workshop’ düzenlendi.

Haberin Devamı

Ulucanlar Sanat Sokağı’nda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Ankara Kanserli Çocuklar Derneği’nden Doç. Dr. Neriman Sarı katılımcıları kanser konusunda bilgilendirirken, Ahumay Sanat Evi kurucusu Ahmet Umut Aydemir de workshop bölümünde el emeği bir ürün tasarımı yaptı. Ortaya çıkan ürün katılımcılar arasında yapılan çekilişle bir kişiye hediye edildi. Sanat Evi ustalarının el emeği göz nuru ürünlerinin satışının yapıldığı etkinliğe Başkentliler de büyük ilgi gösterdi. Etkinlikte nefes eğitmeni Canan Karakul 5 dakikalık bir nefes eğitimi yaptırdı. 

SANAT VE KANSER İLGİ DIŞINDA

Zaman zaman sanata davet niteliği taşıyan etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirten Aydemir, “Bugünkü etkinliğimizin amacı sanatla kanseri buluşturmak. İki konu toplumun son zamanlarda ilgisinin dışında kalmış durumda. Bu hatırlanması gereken iki konuyu birlikte paylaşmak istedik. Sanat evindeki eğitimlerde ustalık seviyesine ulaşan arkadaşlarımızın yapmış olduğu ürünleri de sergileyerek satışını yapıyoruz. Buradan elde edilecek gelir de kanserli çocuklar yararına bağışlanacak” diye konuştu. Doç. Dr. Neriman Sarı ise “Ahumay Sanat Evi’ne teşekkür ediyorum. Çünkü konu ile ilgili birçok sosyal paylaşım platformları var ve bizim derneğimizi seçtiler. Yararlı olan yerlere gidecek, amacına ulaşacak” dedi. Sanat Evi organizasyon sorumlusu Aynur Yüce ise etkinliğin 15 ustanın yaptığı el işi ürünleri bağışlamasıyla başladığını kaydetti. Organizasyonda satışa çıkarılan ürünlerden elde edilen tüm gelir kansere yaklanan çocukların tedavisinde kullanılmak üzere Ankara Kanserli Çocuklar Derneği’ne bağışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!