Kalıcı seramiğin toz sırrı

Güncelleme Tarihi:

Kalıcı seramiğin toz sırrı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2018 13:56

Samanpazarı’nda seramik sanatını gerçekleştiren Erkan Kılınç, toz sır ile yapılan fırınlama işinin kalıcı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Seramiği boyamak için sentetik boya kullanmadığını söyleyen Kılınç, “Sır kullanıyorum, seramiğin üzerine toz halinde serpiyorum. Tam ürün hale gelmesi için bin-bin 100 santigrad derecede fırınlanması gerekiyor. Bu şekilde kalıcı ve dayanıklı ürünler elde ediyorum” dedi.

AMAÇ PÜRÜZSÜZ YÜZEY

Seramik ürünleri sırlamanın amacının pürüzsüz bir yüzey elde etmek olduğunu kaydeden Kılınç, “Gözenekli veya mikro seviyede gözenekliliğe sahip pürüzlü yüzeylerin sır tabakasıyla kaplanarak pişme sonrası camsı bir yüzey elde ederek pürüzsüz, hijyenik, rahat temizlenebilir, estetik olarak güzel bir görünüm oluşturmak ve dekorlama kolaylığı sağlanıyor” diye konuştu.

HAYALLERİMİN PEŞİNDEYİM

Seramik işine gönlünü kaptırdığını ve hayallerinin peşinden koştuğunu aktaran Kılınç, Arslanhane Cami resterasyonunda çalışma fırsatını yakaladığını ve bunun kendisi için büyüK bir şans olduğunu anlattı. Atölyesinde kendi tasarımlarını seramiğe dönüştürdüğü belirten Kılınç, kafamda olan projeleri seramik ve sırla buluşturup sanata çevirdiğini vurguladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!