Kalecik karası dünya markası

Güncelleme Tarihi:

Kalecik karası dünya markası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2022 14:26

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 12’nci Uluslararası Kalecik Karası Üzüm Festivali’nde bağ bozumuna katıldı. Bakan Kirişci, “Üzümde Türkiye’yi dünya 6’ncısı yapan, alın teri ve akıl teriyle toprağa gönül veren, üretime emek veren tüm çiftçilerimize şükran borçluyuz” diye konuştu. Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan da “Kalecik Karası üzümü bir dünya markası” dedi.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, eşi Hanife Kirişci ile birlikte Kalecik Belediyesi’nin bu yıl 12’ncisini düzenlediği Uluslararası Kalecik Karası Üzüm Festivali’ne katıldı. Bakan Kirişci, Gökdere Mahallesi’nde ziyaret ettiği üzüm bağında üreticilerle sohbet etti, bağ bozumunu gerçekleştirerek üzüm topladı. Kirişci daha sonra festival alanındaki havuzda şıra yapımı için toplanan 8 ton üzümü, Ankara oyun havası eşliğinde çocukların da katıldığı bir kalabalıkla çiğnedi. Bakan Kirişci ve katılımcılar üzüm çiğnerken Ankara oyun havası eşliğinde de oynadı. En kaliteli üzüm yarışmasına katılan ve dereceye giren üreticilere de hediyeleri takdim edildi. Bakan Kirişci, “Üzümde Türkiye’yi dünya 6’ncısı yapan, alın teri ve akıl teriyle toprağa gönül veren, üretime emek veren tüm çiftçilerimize şükran borçluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Kalecik karası dünya markası

HER YIL BÜYÜK BİR COŞKU VAR

Festivalin büyük ilgi gördüğünü belirten Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, “Kalecik Karası üzümü bir dünya markası. Biz de bu markamızın tanıtımını daha iyi yapmak için festivalimizi her yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştiriyoruz. Festivale ilgi büyük oldu. Burada ziyaretçilerimiz tescilli coğrafi işarete sahip ürünlerimizin tadına baktı, alışveriş yapma imkânı buldu. Hem ilçemizdeki üreticiler kazandı hem de misafirlerimiz keyifli zaman geçirdi. Ben festivalimizde bizi yalnız bırakmayan başta Sayın Bakan’ımız olmak üzere milletvekillerimize, AK Parti İl Başkanı’mıza, siyasi parti temsilcilerimize, belediye başkanlarımıza ve misafirlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 12’nci Uluslararası Kalecik Karası Üzüm Festivali üç gün boyunca renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce kişi, Ferhat Göçer, Aysel Yakupoğlu, Ömer Faruk Bostan gibi sanatçıların konser verdiği festivalde çeşitli etkinliklerle doyasıya eğlendi.

Kalecik karası dünya markası

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, şıra yapımı için toplanan 8 ton üzümü, Ankara oyun havası eşliğinde vatandaşlarla beraber çiğnedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!