Kalecik karası Bordeaux üzümüne eş değer

Güncelleme Tarihi:

Kalecik karası Bordeaux üzümüne eş değer
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2019 14:49

Ankara Ticaret Odası (ATO), bu yıl 19-20-21 Eylül’de düzenlenecek olan ‘Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ öncesinde, yabancı temsilcilere Kalecik karası üzümünü tanıttı.

Haberin Devamı

Ankara'nın coğrafi işaretli ürünü Kalecik karası üzümünün önceki gün Kalecik’te gerçekleşen tanıtımına, Başkent'te görev yapan büyükelçi ve ticaret ataşeleri katıldı. Bir bağa giderek üzüm toplayan heyet, söz konusu üzümden yapılan şıra ve şaraptan tattı. ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Kalecik karası üzümünün Ankara'nın coğrafi işaret tescili almış 12 ürününden biri olduğunu söyledi. Aktay, şöyle konuştu:

Kalecik karası Bordeaux üzümüne eş değer


27 ÜLKEYE İHRAÇ

"Kalecik karası üzümü, Fransa'nın Bordeaux bölgesinde yetişen üzümlerle eş değer görünüyor. Bu üzüm ve bundan üretilen şarap da ihraç ediliyor. Türkiye bağcılık ve şarap üreticiliğinde son yıllarda önemli gelişmeler kaydetti. Geçen yıl 51 firma, 27 ülkeye yaklaşık 10 milyon dolarlık şarap ihraç etti. Bunların başında Belçika ve İngiltere geliyor. Ankara Ticaret Odası olarak ülkemizin bu değerlerini Ankara üzerinden dünyaya pazarlamak ve ekonomiye katkı sağlamak istiyoruz."

Kalecik karası Bordeaux üzümüne eş değer


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!