Kaldırımsız yolda ölümle burun buruna

Güncelleme Tarihi:

Kaldırımsız yolda ölümle burun buruna
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 09:37

YHT Garı’nın Sıhhiye Köprüsü tarafında yolun 100 metrelik bölümünde kaldırım olmadığı için yayalar, 2 yıldır ölümle burun buruna geliyor.

Haberin Devamı

Araçların hızla ilerlediği yoldan yürümek zorunda kalan vatandaşlar, “Kaza yaşanma ihtimali çok yüksek” diyor. Celal Bayar Bulvarı üzerindeki Yüksek Hızlı Tren (YHT)) Garı, hizmet vermeye başlayalı iki yıl olsa da yaya ulaşımı konusundaki sorunlar hâlâ devam ediyor. Vatandaşların yolun karşısına geçerken yaşadıkları ulaşım sorunu üst geçit ile çözülürken, Sıhhiye Köprüsü tarafında kaldırım bulunmaması nedeniyle vatandaşlar iki yıldır ölümle burun buruna geliyor. Garın inşaatı kapsamında yapılan çevre düzenlemesi sırasında gar kavşağı ile üniversite servis durakları arasındaki yaklaşık 100 metre uzunluğundaki bölüme, yol kenarında yer olmadığı için kaldırım yapılamadı. Yan tarafında atıl bir yakıt istasyonu da bulunan yolun bu bölümünde kaldırım olmayışı, tren seferlerinin artmasıyla birlikte yayalar için sorun olmaya başladı.

YOLDAN YÜRÜMEK ZORUNDALAR

Haberin Devamı

Sıhhiye Köprüsü üzerinden ellerinde bavullarla gara ulaşmaya çalışan ya da gardan çıkıp Sıhhiye istikametine doğru yürüyen vatandaşlar, kaldırım olmadığı için araçların hızla seyrettiği taşıt yolundan yürümek zorunda kalıyor. Otomobillerle burun burun gelen ya da korna ile uyarılan vatandaşlar, ölüm tehlikesine dikkat çekerek, “Yürüyebileceğimiz hiçbir alan yok. Mecburen yoldan yürüyoruz, kaza yaşanma ihtimali çok yüksek. Arkamızdan gelen arabayı görme imkânımız yok. Bir de çok hızlı geçiyorlar. Yan taraftaki atıl istasyona doğru kaydırılarak bir kaldırım yapılabilir” ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET ANKARA YAZDI SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ

Hürriyet Ankara YHT Garı hizmete girdikten sonra yaşanan ulaşım sorunlarını manşetleriyle gündeme taşımıştı.
* Herhangi bir geçit olmaması nedeniyle yayaların yolun karşısına geçerken yaşadıkları sorunlar ‘Yüksek Hızlı Tren koşusu’ manşetiyle 10 Kasım 2016 tarihinde gündeme getirilmiş ve kısa süre sonra üst geçit yapılmıştı.
* Gar içinm yapılan Celal Bayar Bulvarı’ndaki alt geçit ile çevresinde aydınlatma olmaması nedeniyle sürücülerin yaşadıkları sorunlar “Önüm, arkam, sağım, solum karanlık” manşetiyle 22 Kasım 2016 tarihinde gündeme getirilmiş ve sorun çözülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!