Kahvecilerin gözü ‘sigaralı bölme’de

Güncelleme Tarihi:

Kahvecilerin gözü ‘sigaralı bölme’de
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2019 14:35

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Hürriyet’e açıkladığı sigara içenler için restoran ve kafelerin arka tarafında yüzde 30’luk özel havalandırmalı kapalı bölme uygulaması, Ankara’da faaliyet gösteren kahvehaneciler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Haberin Devamı

Aynı projeyi uzun süredir önerdiklerini belirten Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, “Bu şekilde bölünmesini biz de uygun buluyoruz” dedi. Bakan Koca’dan randevu talep ettiklerini de kaydeden Güven konuyla ilgili şöyle konuştu: 

GÜÇLÜ HAVALANDIRMA SİSTEMİMİZİ KOYARIZ

“Bakan Bey (Fahrettin Koca) kanayan bir yaraya parmak bastı. Bu uygulama esnafın mağduriyetini giderecektir. Güçlü havalandırma sistemi örnekleri Avrupa’da var. Biz sigaraya karşıyız, tavsiye etmiyoruz. Kafelerin önlerinde, balkonlarda, bahçelerde sigaralar içiliyor. Çirkin görüntüler var. Bu uygulama kapsamında biz arka tarafta uygun bir bölme yaparız. Burada güçlü havalandırma sistemimizi koyarız ve ruhsat alırız. Bölme isteyene ayrı ruhsat, bölme istemeyene ayrı ruhsat verilebilir.” Güven ayrıca “Bir kereye mahsus da sigara cezaları konusunda af istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

GİRİŞ KAPISI AYRI OLACAK

Hürriyet’in Ankara bürosunu ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni uygulamayla ilgili “Bundan sonra buralarda (restoran-kafe) kapalı bölümler olacak. Bu da mekânın yüzde 30’unu geçmeyecek. Bir kapıdan direkt girilemeyecek, bir geçiş bölgesi olacak. Havalandırması çok güçlü olacak. Dumanı bölümden dışarı sızmayacak, ruhsatlandırması da özel olacak” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!