Kadınlar için yeni bir hayat mümkün

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar için yeni bir hayat mümkün
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2009 00:00

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından organize edilen "Kadına Yönelik Şiddet ve Medya Atölyesi" çalışması kapsamında bir araya gelen 19 üniversiteden 60 öğrenci, şiddet gören kadınların başvurabileceği yerleri kamuoyuna anlatmak üzere reklam kampanyası, internet sitesi, radyo programı, kısa film ve bülten hazırladı.

Kadına Karşı Şiddet ve Medya Atölyesi Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Abdülrezak Altun, iletişim fakültesi öğrencilerinin kadına yönelik şiddet konusunda farkındalığını artırmak ve geleceğin medya profesyonellerinin toplumsal cinsiyet eşitliğini gözetecek haberler yapmasını sağlamak amacıyla çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye’nin dört bir yanından 60 iletişim öğrencisini Ankara’da topladıklarını anlatan Altun, öncelikle şiddete uğrayan kadınların başvurduğu kurumlardan gelen temsilcilerin deneyimlerini öğrencilere aktardığını belirtti. Konuk gazetecilerin de kadına yönelik şiddetin medyada yer alış biçimi hakkında öğrencileri bilgilendirdiğini kaydeden Altun, daha sonra altı farklı alanda atölye çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti.

Öğrencilerin 2,5 günde ekip ruhuyla kapsamlı ve güzel ürünler çıkardığını belirten Altun, "Çalışmalar sırasında öğrenciler evrildi ve kadına yönelik şiddet konusunda daha duyarlı hale geldi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!