Kaçak yapılara kepçe indi

Güncelleme Tarihi:

Kaçak yapılara kepçe indi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 14:30

İskitler’de hurda ve kâğıt toplayıcılarının kaçak olarak kullandığı 15 metruk bina yıkıldı. 35 dükkânın daha yıkılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Ercan Topaca’nın talimatının ardından yıkım kararı alınan İskitler’deki 15 hurda ve atık kâğıt deposu yıkıldı. Dün sabah saatlerinde Büyükşehir Zabıtası ve polis ekipleri, daha önce tebligat yapılan metruk durumdaki dükkânlara Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makineleriyle gitti. Boşaltılmayan dükkânlardaki bazı makineleri ve eşyaları dışarıya çıkaran ekipler, ardından yıkımları gerçekleştirdi. 35 dükkânın daha yıkılacağı öğrenildi.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, “Sayın Valimizin de talimatıyla bir hafta önce atık kâğıt ve plastik malzemelerin depolamasının yapıldığı metruk yerler için tahliye ve yıkım kararı alınmıştı. Çalışmalara başladık. Vatandaşın da istemediği bu çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak için dükkânları boşalatarak yıkıyoruz. Çevredeki kötü görüntüyü kaldıracağız” diye konuştu.
Başkan Melih Gökçek de, ağustos ayında Vali Ercan Topaca ile İskitler’de yapılan toplantıda, “El birliği ile başkentin ortasındaki bu mezbeleliği bir ön önce kaldıracağız” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

MİA PROJESİ 14 YILDIR SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi, İskitler’de uygulanması planlanan MİA (Merkezi İş Alanları) projesi için 2003’te çalışmalara başlamış, ancak uzun yıllar bölge atıl kalmıştı. İlk kazmanın vurulmasının ardından geçen 14 yılda, hak sahiplerine ulaşma konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle ilerleme kaydedilemediği belirtilmişti. Kazım Karabekir Caddesi, Turgut Özal Bulvarı, İstanbul Caddesi ile Etlik Caddesi’nde yaklaşık 210 bin metrekarelik alanı kapsayan MİA projesi ile sanayi bölgesinin modern bir hale dönüştürülmesi hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!