IV. Murat Operası yeniden sahnede

Güncelleme Tarihi:

IV. Murat Operası yeniden sahnede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 00:00

Devlet Sanatçısı Okan Demiriş’in “IV. Murat Operası” Ankara Operası Büyük Salon’da 26 Aralık 2009, 11 Ocak-10 Şubat 2010 tarihlerinde sahnelenecek.

ANKARA Devlet ve Opera Balesi 26 Aralık’ta Devlet Sanatçısı Okan Demiriş’in IV. Murat Operası’nı gelen büyük talep üzerine tekrar Ankara seyircisi ile buluşturacak..

Başlıca rolleri kimler paylaşıyor

IV. Murat Operası, Büyük Salon’da 26 Aralık 2009, 11 Ocak -10 Şubat 2010 tarihlerinde sahnelenecek. Başlıca rolleri, Bülent Ateşoğlu, Tuncay Kurtoğlu, Gölge Şekeramber, Nilgün Akkerman, Tuncer Tercan, Serhat Konukman, İhsan Ekber, Aykut Çınar, Ünüşan Kuloğlu, Haser Tek, Yaşar Barış Çark, Levent Akev, C. Beran Sertkaya, Gürhan Gürgen, Sabri Karabudak, Mithat Karakelle, Özgür Savaş Gençtürk, Kemal Yaşar, Çiğdem Önol, Esra Erdoğan, Berkant Coşkun, Cumhur Böler, Erdal Şen, Murat Karahan, Kemal Serdar Usta, Ergin Özkazanç, Oğuz Sırmalı, Gürhan Gürgen, İnanç Makinel, Özgür Aslan, Hasan Çelik, Eray Kocatürk, Bahadır Noyan Coşkun, Özgür Aslan paylaşıyor.

Kösem Sultan’ın baskıları sürdü

“IV. Murat, şair ve besteci kişiliğine karşın, toplum kargaşasını düzene sokmak için gerektiğinde baskıcı bir kimliğe bürünebilmektedir. Küçük yaşta tahta geçmiş, bu nedenle uzun süre annesi Kösem Sultan’ın baskılarına boyun eğmiştir. Ama bu baskılar, şair yapısı ve acımasız kimliği ile birleşince iç dünyasında büyük fırtınalar koparmıştır. İçinde baş gösteren bu hayali kargaşa aynı zamanda onun trajik sonunu hazırlamıştır?”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!