İş birliği ve dostluk için imzalar atıldı

Güncelleme Tarihi:

İş birliği ve dostluk için imzalar atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2021 22:56

ABB ile Brüksel arasında dostluk ve iş birliği anlaşması imzaladı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, anlaşma için “Avrupa Birliği’ne tam üyelik sürecinde yarar sağlamasını ümit ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Avrupa Birliği’nin kurucu ülkelerini temsil eden Brüksel ile dostluk ve iş birliği antlaşmasına imza attı. Brüksel Başkent Bölgesi Başbakanı Rudi Vervoort ile birlikte gelen heyeti kabul ederek dostluk ve iş birliği anlaşmasını imzalayan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Bu anlaşmanın ülkemizin yarım asırdan fazladır süren Avrupa Birliği’ne tam üyelik sürecinde yarar sağlamasını ümit ediyorum. Türk halkının yönünün Avrupa’ya dönük olduğunu çok iyi biliyorum. Bu nedenle de zaman zaman gelgitler yaşayan ikili ilişkilerin yakın bir gelecekte tekrar doğru yöne evrileceğine yürekten inanıyorum” dedi. Brüksel heyetine Başkent Ankara’yı anlatan Yavaş imza törenindeki konuşmasında özetle şunları söyledi:

İş birliği ve dostluk için imzalar atıldı


BİRBİRİMİZDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK

“Sizlerin de çok iyi bildiği üzere özellikle içerisinde bulunduğumuz koronavirüs salgını süresince bu iş birliklerimizin kıymetini bir kez daha tecrübe ettik. Salgın başında yaptığımız ilk işlerden biri, online bir platform kurarak kardeş kentlerimizi ve diğer dünya başkentlerini bir araya getirmek oldu. Elliye yakın başkentte, salgınla mücadelede edindiğimiz tecrübeleri günlük olarak paylaştık ve birbirimizden çok şey öğrendik.“

İLİŞKİLERİMİZE GELİŞTİRMEYE KATKI SAĞLAYACAKTIR

Brüksel Başkent Bölgesi Başbakanı Rudi Vervoort ise protokol imza töreninde yaptığı konuşmada ABB ile imzalayacakları iş birliği anlaşmasının önemine de dikkat çekerek, “Brüksel bölgesinde önemli sayıda Türk kökenli vatandaşlar ve Türk sivil toplum temsilcileri bulunmakta. Sadece Brüksel şehrinde 40 bin Türk kökenli insanımızın olduğunu ifade edebilirim. Sizin ile bir iş birliği anlaşması imzalamak bizim için açık bir şekilde dostane ilişkilerimize geliştirmeye katkı sağlayacaktır. Buna inanıyoruz. Bu anlaşma bizim temel değerlerimiz olan özgürlük demokrasi adalet fırsat eşitliği gibi konuların ön plana çıkartılmasına fırsat tanıyacaktır” dedi.

İş birliği ve dostluk için imzalar atıldı

Brüksel Başkent Bölgesi Başbakanı Rudi Vervoort, Brüksel Başkent Bölgesi Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Bakanı Pascal Smet, Belçika Krallığı Büyükelçisi Paul Willy Huynen ve beraberindeki heyeti kabul eden Yavaş, konuklarını Başkanlık makamı önünde Mehteran Takımı’nın gösterileriyle karşıladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!