iPhoneography sergisi Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

iPhoneography sergisi Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2011 00:00

Akıllı telefonlar ile çekilen, Türk iPhone fotoğrafçılarının ABD, İngiltere, İtalya, Rusya gibi ülkelerin yanı sıra Ankara sokaklarında yakaladıkları karelerden oluşan iPhoneography sergisi, başkentli fotoğraf tutkunlarıyla buluşacak.

Haberin Devamı

IPHONEGRAPHY adı verilen yeni fotoğraf akımı, dünya kentlerinde ardı ardına açılan sergiler ile profesyonel fotoğrafçıların yüzünü döndüğü bir alan haline geliyor. Akıllı telefonların kolay taşınabilmesi, önemli anları yakalamaya olanak tanırken, fotoğrafta doğallığı bozmuyor.
İphoneography sergisinde yer alacak fotoğrafların en önemli özelliği ise akıllı telefonlar ile çekilmiş ve yine bu cihazlar üzerindeki küçük programlar aracılığıyla işlenmiş olmaları. Sosyal medya ağlarında sıkça paylaşılan 10 santimetrekarelik kareler, New York, Londra, Roma, Amsterdam gibi dünya kentleri ile aynı dönemde Ankaralıların beğenisine sunulacak.
Ekim ayında Türkiye’nin ilk iPhone fotoğrafları sergisini Ankara’da gerçekleştiren iPhoneographyTR’nin ikinci etkinliğine 22 fotoğrafçı katılıyor. Sergide Yeliz Atıcı, Bahar Özdek, Başak Hacıömeroğlu, Erdem Sevgi, Ebru Çakmak, Can Özbek, Ufuk Ergin, Özlem Akyıldırım, Emek Işıkcı, Melike Mert Yaman, Gökhan Sezginer, Yeşim Kiriş, Ufuk Çetincan, Özlem Geyik, Tuba Korhan, Yeliz Algüney, Yusufcan Koksal, Gözde Özer, Even Keskin, Cem Aydın ve Gökhan Koray Seğmenoğlu’nun fotoğrafları yer alıyor.
Bilkent Kültür Girişimi’nce desteklenen iPhoneography sergisi, 19 Kasım Cumartesi günü, saat 16.30’da Gaziosmanpaşa, Attar Sokak’taki SushiCo’da gerçekleştirilecek. İki hafta boyunca açık kalacak sergi, her yaştan başkentli fotoğrafseverleri ağırlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!