İncek’teki hayvanat bahçesi için arsa sahibinden işletmeciye suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

İncek’teki hayvanat bahçesi için arsa sahibinden işletmeciye suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2021 02:25

Hürriyet Ankara’nın ‘İncek’te aslanlar kükrüyor’ haberiyle gündeme getirdiği Gölbaşı’ndaki hayvanat bahçesiyle ilgili arsa sahibi, işletmeci hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Gölbaşı’nın İncek Mahallesi’nde açılan hayvanat bahçesine çevre sakinlerinin tepkisi büyürken, arsanın sahibi Yılmaz Kıbrıs, ‘restoran, kafe, düğün ve organizasyon’ sözleşmesiyle kiraya verdiği arsanın amacı dışında kullanıldığını söyledi. Kıbrıs, firma hakkında ‘imar kirliliğine neden olma’, ‘resmi evrakta sahtecilik’ ve ‘hayvan koruma kanuna muhalefet’ suçundan Gölbaşı Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu. Arsa sahibi Kıbrıs, iş insanı Ahmet Zeki Öner’e araziyi kafe ve restoran olarak kullanılması için kiraya verdiğini belirterek, şunları aktardı:

İncek’teki hayvanat bahçesi için arsa sahibinden işletmeciye suç duyurusu


HABERSİZ DEĞİŞİKLİK YAPTILAR

“Buranın amacı dışında kullanıldığını tespit ettim. Evim yan tarafta olduğu için de aşırı derecede kokudan ve hayvan sesinden rahatsızım. Kendileriyle konuştuğumda ‘şimdilik geçici olarak yaptıklarını, sonradan taşınacaklarını’ söylediler. Fakat ben buna inanmıyorum. Çünkü yerleşmiş oldukları bir yerden çıkacaklarını tahmin etmiyorum. Sözleşmemin bitmesine üç yıl kadar zaman kaldı. Bu sözleşmeye bir süre uydular. Benim haberim olmadan birtakım değişiklikler yaparak ‘Aslanpark’ dedikleri bir işletmeye çevirdiler.”

Haberin Devamı

İncek’teki hayvanat bahçesi için arsa sahibinden işletmeciye suç duyurusu


HİÇBİR KOŞULU SAĞLAMIYOR

Yılmaz Kıbrıs’ın avukatı Merve Nur Özkan, yasal sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, “Çalışma usul esaslarına bakıldığı zaman buradaki hayvanat bahçesi hiçbir koşulu sağlamıyor. Bakıldığı zaman hayvanat bahçesi ve evler arasında herhangi bir şekilde arada çit, acil çıkış kapısı bulunmamakta. Hayvanlar zaten bakımsızlıktan çelimsiz duruma düşmüşler. Hem hayvanların sağlığını korumak açısından hem de müvekkilimin sağlığını korumak açısından bütün süreçleri başlattık. Bunun takipçisi olacağız” ifadesini kullandı. 

İncek’teki hayvanat bahçesi için arsa sahibinden işletmeciye suç duyurusu


VERDİĞİMİZ HİÇBİR RAHATSIZLIK YOK

Haberin Devamı

Aslan Parkour adlı işletmenin sahibi Ahmet Zeki Öner sahibi Ahmet Zeki Öner ise şunları söyledi: “12 aslan, 2 kaplan, maymun ve alageyiğimiz var. Burada hiçbir koku ve etrafa verdiğimiz hiçbir rahatsızlık yok. Aslanlar 20 saat uyuyan hayvanlar. Günde 1-2 kere kükrüyorlar. O da 1 veya 2 dakika sürüyor. Burası Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden izinli hayvanat bahçesi. Onlar izin verirken bu tür şeyleri göz önünde bulundurarak hangi tür hayvan koyacağımızı belirliyorlar. Herhangi bir sıkıntımız yok. Belediyeden izinli, her yerden yasal izinlerimiz var. Sağlık koşullarına uygun bir yer.”

KAÇSA KİM YAKALAYACAK

Hayvanat bahçesinin yanındaki evde oturan Niyazi Gürel, Hürriyet Ankara’ya, “Sabaha kadar aslanların kükremesinden korkuyoruz. Bugün bir aslan kaçsa kim yakalayacak? Koku ve sivrisinekten rahatsız oluyoruz. İki evin arasında hayvanat bahçesi olur mu? Ankara’nın göbeğinde, villaların arasında 1.5 dönümde hayvanat bahçesi olur mu? Canımızdan bezdik, perişan olduk” ifadelerini kullanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!