İlk gündemi ulaşım ve trafik

Güncelleme Tarihi:

İlk gündemi ulaşım ve trafik
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 16:31

AK Parti Keçiören Belediye Başkan Adayı Zafer Çoktan, Keçiören’de ilk icraatlarının trafik ve ulaşım problemini çözmek olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Tek yön uygulamasıyla trafiği yüzde 40 rahatlatmayı hedeflediklerini anlatan Çoktan, “Pilot olarak uygulanıp görülebilir. İlerleyen süreçte Turgut Başkan’ımızın da Büyükşehir’de olmasıyla metroları da yapınca uzun vadede Keçiören rahat bir nefes alır” dedi. Hürriyet Ankara’yı ziyaret eden ve projelerini anlatan Çoktan özetle şunları söyledi:

CADDELERE TEK YÖN UYGULAMASI

“Keçiören’de yaşıyor, trafik sorununu ve ulaşımı görerek hissediyoruz. Büyükşehir’de Turgut Başkan ile birlikte bu sorunları çözeceğiz. Fatih Köprüsü’nü mutlaka genişletmemiz lazım. 2025 yılı gelmeden köprüye bu yıl kazmayı vuracağız. Fatih Köprüsü’nü genişletip Kızlarpınarı’nı da aynı şekilde gidişli gelişli planladınığınızda Fatih Köprüsü’nü genişletmenizin de çok bir anlamı kalmaz. Fatih Köprüsü’nü genişletip Kızlarpınarı Caddesi’ni aynı genişlikte tek yöne çevirdiğinizde lambaya gerek kalmadan tek yön yukarıya doğru Dutluk ve Gazino yönüne vermeniz lazım. Kızlarpınarı’ndan Nuri Pamir’e dönüp oradan da aşağıya dönüş olur. Yanlış gelip geri dönmek isteyen için de arada Çekirge Caddesi var. Oraya da birkaç yol yapabiliriz. Tek yön olduğu zaman da bütün sokaklar sizin için geri dönüş yoludur aslında. Dolanmanıza hemen gerek yok. Bu lokal dokunuşla trafiği yüzde 30-40 rahatlatmayı planlıyoruz. Bunun teknik çalışmasını da yaptık. Çocukluğum Ufuktepe’de geçti. O caddeyi yıllarca çok kullandım. Pilot olarak uygulanıp görülebilir. İlerleyen süreçte Turgut Başkan’ımızın da Büyükşehir’de olmasıyla metroları da yapınca uzun vadede Keçiören rahat bir nefes alır. Tek yön uygulaması kısa vadede rahatlatacaktır. Büyükşehir’in hizmeti açısından Ankara’da olduğu gibi Keçiören’de de kayıp bir beş yıl var. ‘Büyükşehir bize şunu yaptı’ diyebilecek hiçbir şey yok. Eskiyen binalar için kentsel dönüşüm planı hazırlandı, Büyükşehir veto etti. Aslında trafik düzenlemesi, sosyal donatı alanı, yeşil alan, otopark, okul, cadde genişliği hepsi yerinde kentsel dönüşüme bağlı. Bizim yapmamız gereken şey sadece binaları yenilemek değil, aslında şehrin kimliğini, vizyonunu, görüntüsünü, yaşam konforunu değiştirmek. Bunu da bir yerden başlayıp bir aşamaya getireceğiz.

Haberin Devamı

PAZARLARA ALIŞVERİŞ ARABASI

Haberin Devamı

Keçiören’de park ve pazar huzuru çok önemli. Yıllar önce pazarlarımızın zemini toprakken sonra beton atıldı. Vatandaş, ‘ayağımız çamurdan kurtuldu’ dedi. Sonra yağmur yağıyor ve güneş var bu kez de üstü kapatıldı. Şehirler zamanla değişiyor, ihtiyaçlar farklılaşıyor. Pazarlar, Keçiören halkının vazgeçilmez hizmet taleplerinden birisi. Hem vatandaş hem satış yapan esnaf için huzurlu, konforlu olması lazım. Mevcut pazarlarımızın yerine biraz daha yeni nesil pazarlar yapalım istiyoruz. Pazarlar sadece bir gün değil haftanın diğer günleri sosyal yaşam alanları olacak. Ufuktepe pazarında mesela çatıya halı saha ve basket sahası koyacağız. Spor kulüplerine odalar vereceğiz. Yeni nesil akıllı bina olarak enerjisini kendisi üreten, yağmur suyu hasadını yapıp biriken suyu tekrar kullanabilen yapılar olacak. Yapı içerisinde düğün salonu, kreş, sağlık ocağı, KEÇMEK kursları gibi yerler olacak. Ticari alanları da kiraya vererek gelirini bu alanlarda kullanacağız. Pazarlar aktif kullanılacak. Antika pazarı kurulacak. Ev kadınlarının yaptıkları ürünleri haftada bir gün satacakları ve gelir elde edecekleri düzenleme olacak. Mahallellere engelsiz yaşam merkezleri yapacağız. Spor alanları ve yüzme havuzları olacak. Pazarların giriş çıkışlarına market konforunda alışveriş için alışveriş arabaları koymayı planlıyoruz. Özellikle yaşlılar rahat bir şekilde ürünlerini alabilecek. Pazarlardan mahalle içine ring servisleri de koyacağız. Sokak pazarlarımızı da nizami tek çadır, tek tip tezgâh uygulamasına geçirmeyi planlıyoruz.” Çoktan, belediye hizmetlerinin hızlı yapılması adına altı farklı bölge birimi kuracaklarını da belirtti. Oluşturacakları özel birimdeki ekiplerin cadde cadde, sokak sokak gezerek sorunları anında tespit edip merkeze bildireceğini de kaydeden Çoktan 72 saat içerisinde o sorunun çözümünü sağlayacaklarını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!