İkinci Yavaş dönemi başladı

Güncelleme Tarihi:

İkinci Yavaş dönemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2024 17:03

ABB Başkanı Mansur Yavaş mazbatasını alarak ikinci dönemine başladı. Yavaş, “Ankara’yı Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği şekilde ve dünya başkentleriyle yarışır bir başkent yapmak ana hedefimiz olacak” dedi.

Haberin Devamı

CHP’den ikinci kez Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı seçilen Mansur Yavaş, dün Ankara İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı. Yavaş’a mazbatasını Ankara İl Seçim Kurulu Başkanı Volkan Keskinkaya takdim etti. Yavaş’a eşi Nursen Yavaş, kızları Armağan ve Çağlayan Yavaş ile torunu da eşlik etti. Yavaş, mazbatasını aldıktan sonra ailesiyle birlikte basın mensuplarına poz verdi. Başkentlilere ve parti teşkilatına teşekkür eden Yavaş, yeni dönemde de hesap verebilir, şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik anlayışı sergileyeceklerini vurguladı. Yavaş, sosyal belediyeciliğe de aynen devam edeceklerini kaydederek şunları söyledi:

YÜKSEK OYLA GÜVENİNİ BELİRTTİ

“Gerçek belediyeciliğin bizim yaptığımız belediyecilik olduğunu; asfalt ve betondan, plastikten üretilen şeylerin asla ne bir proje, ne bir belediyecilik olmadığını söylemiştim. İçinde insan olmayan, insana yaramayan hiçbir şeye de bir kuruş para vermeyeceğim, çünkü bu para halkın parasıdır. Biz onların adına, onların verdiği parayı, bütçeyi idare ediyoruz. O zaman bunu son derece dikkatli harcamamız lazım diyordum. Hep bunları anlattım. Ve çok şükür Ankara yüksek bir oyla bu güvenini belirtti ve bizim Mansur Yavaş belediyeciliği adını verdiğimiz belediyeciliği tescilledi. İnşallah hep beraber seçilen belediye başkanlarımızla birlikte Ankara’yı Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği şekliyle, dünya başkentleriyle yarışır bir başkent yapmak ana hedefimiz olacak.”

Haberin Devamı

İkinci Yavaş dönemi başladı

İLK ÖNCELİK TATLAR ARITMA TESİSİ

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, yeni dönemde önceliğinin Tatlar Arıtma Tesisi olacağını belirterek, insan sağlığını önceleyen projelere imza atacaklarını söyledi. Yavaş ayrıca, “Özellikle şunu söylemek istiyorum. Bize engel olan ve öncülük eden belediye başkanlarının hepsini kendi ilçelerinde şikâyet ettim. Şu anda hiçbirisi belediye meclisinde değil. Ankara halkı onları sandıkta cezalandırdı. Şimdi diyorum ki yeni seçilen rakip partiden 8 belediye başkanı var ve 1 bağımsız belediye başkanı var. İlk meclis konuşmamda yine aynı şekilde onlara 2019’da yaptığım konuşmayı yapacağım. ‘El ele verelim. Ankara halkı bizi Ankara’ya hizmet etmek için seçti. Dolayısıyla farklı partilerden seçilmemiz önemli değildir. Seçim bitmiştir. Gelin birlikte Ankara’nın tümüne hizmet edelim’ çağrımı tekrar edeceğim. Daha önceki dönemde yapılanların ne kadar kötü olduğunu, Ankara halkı anlayıp onları sandıkta cezalandırmıştır. İsteğim; bu sefer elimizden tutacaklar ve birlikte çalışacaklar. Ben çağrımı tekrar edeceğim. Artık gerisini kendileri bilir” dedi.

BAKMADAN GEÇME!